Κατηγορίες
Basket

Μεγάλη νίκη του Περιστερίου στην Ουγγαρία! |HIGHLIGHTS

Το Περιστέρι αν και αγχώθηκε στο τέλος, έκανε το 2/2 απέναντι στη Φάλκο (90-87) ανέβηκε στο 2-2 και πήρε προβάδισμα για το ένα απ’ τα δύο εισιτήρια του play-in τουρνουά του BCL. Αποβλήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης με δύο τεχνικές ποινές.

Μετά από περίπου ένα μήνα και την εύκολη νίκη του Περιστερίου επί της Φάλκο στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου”, ήρθε το 2/2, αφού η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφυγε με το διπλό και από την έδρα της ομάδας από την Ουγγαρία (90-87) για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League, έχοντας φυσικά την υποστήριξη μερικών οπαδών του.

Η ελληνική ομάδα έφτασε έτσι τις δύο νίκες σε τέσσερα παιχνίδια κι έκανε ένα σημαντικό βήμα για το ένα εκ των δύο εισιτηρίων που οδηγεί στο play-in τουρνουά της διοργάνωσης.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο (στο 34ο λεπτό) ο Βασίλης Σπανούλης άνοιξε συζήτηση με φίλο της Φάλκο, οι διαιτητές τον χρέωσαν με δύο τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε από το παιχνίδι.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ράνγκλαντ με 16 πόντους (3/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 1/2 βολές και 8 ασίστ), ενώ 15 έβαλε ο Χαντς με 3 ασίστ, 13 πόντους σημείωσε ο Χουγκάζ με 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/4 βολές και 6 ριμπάουντ και 12 ο Τόμπσον, με 8 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μπαίνει δυνατά στο ματς και με μεγάλα σουτ του Νίκου Χουγκάζ, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με +8 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Βασίλης Σπανούλης ξέσπασε σε τάιμ άουτ στο τέλος της πρώτης περιόδου, για τις βεβιασμένες επιλογές και επιθέσεις των παικτών του, καθώς έδωσαν στη Φάλκο τη δυνατότητα να τρέξουν και να σκοράρουν έξι σερί πόντους.

“Πηγαίνετε να παίξετε το παιχνίδι σας. Ακούστε με όταν σας μιλάω“, είπε χαρακτηριστικά με έντονο ύφος στους παίκτες του.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα με δικό τους 5-0 με καλάθια του Ματ Τίμπι. Ο Νέιτ Ρένφρο με εντυπωσιακό άλει ουπ κάρφωμα μετά από ασίστ του Τζέιλεν Χαντς ανέβασε τη διαφορά στους εννέα παίρνοντας ένα ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να φτάσει τη διαφορά και πάνω από τους δέκα πόντους με τρίποντο του Ράνγκλαντ, διατηρώντας την σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς από νωρίς, καθώς μετά από τρίποντο του Περλ η διαφορά έφτασε στο +19. Η Φάλκο παρά το γεγονός ότι η διαφορά είχε φτάσει πολύ ψηλά, δεν σταμάτησε να κυνηγά τις όποιες πιθανότητες έχει και με μεγάλα καλάθια των Περλ και Μπάρατς, μείωσαν στο τελευταίο 3λεπτο στους έξι πόντους (73-79). Εκεί όμως οι σωστές αποφάσεις και οι καλές άμυνες έπαιξαν ρόλο, με την ελληνική ομάδα να φεύγει εν τέλει με το διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 38-54, 58-72, 87-90

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

Μάλαγα 3-0
Περιστέρι 2-2
Λε Μαν 1-2
Φάλκο 1-3

*με στοιχεία από το eurohoops.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected