Κατηγορίες
Super League 1 - Super League 2 - Ακαδημίες Ημαθίας

Φάκελος “Ακαδημίες” στην Ελλάδα : Η πρωτιά της Ισπανίας και ο Παναιτωλικός!

Δεν είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε Ακαδημίες και ταλέντα, απλά… οι ομάδες δεν δίνουν σημασία!

Και αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε ΟΛΟΙ, αλλά και οι… έρευνες που έρχονται συνεχώς από το CIES, το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών του ποδοσφαίρου.

Κάπως έτσι μια νέα έρευνα κατατάσσει ομάδες από 60 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με το ποσοστό των λεπτών του εγχώριου πρωταθλήματος που έπαιξαν κατά την τρέχουσα σεζόν, ποδοσφαιριστές που έχουν προπονηθεί στο σύλλογο.

Το μεγαλύτερο μέρος των συλλόγων που χρησιμοποιούν κυρίως παίκτες από τις ακαδημίες τους προέρχεται από την Ισπανία, με τις ομάδες να δείχνουν μεγαλύτερο “ζήλο” για τα ταλέντα τους.

Συγκεκριμένα στην πρώτη δεκάδα βρίσκουμε εφτά ισπανικές ομάδες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να είναι πρώτη με ποσοστό 68,9% ενώ ακολουθεί στην τρίτη και τέταρτη θέση Σοσιεδάδ και Ρεάλ Μαδρίτης, με τις Οσασούνα και Βαλένθια να είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα ενώ στις 9η θέση είναι η Μπαρτσελόνα με τη λίστα να συμπληρώνει η Λας Πάλμας.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα της ελληνικής Super League που έχει…διαθέσει τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής-ποσοστό 15,8% – σε νεαρούς που προέρχονται από τον σύλλογο, μπροστά από τον ΠΑΟΚ –ποσοστό 15,6%-, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό παικτών- 7 έναντι 6- έναντι εκείνης του Αγρινίου.

Στη λίστα συμπληρώνουν οι Αγγλικές ομάδες και οι Ιταλικές, καθώς Άρσεναλ (22,1%), Γιουνάιτεντ (20,4%) και Τσέλσι (19,8%) έχουν την πρωτιά, την ώρα που η Αταλάντα έχει μια διαφορά την πρώτη θέση της χώρας με 18,7%. Από τη Γερμανία, φέτος, η Φράιμπουρκ απολαμβάνει τους νεαρούς της με 34,5% συμμετοχής από την Ακαδημία της.

*talentabout.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected