Κατηγορίες
Αθλήματα

Κύπρος: Πρώτος τελικός ITF για Γρηγοριάδου

Η Αθηνά Γρηγοριάδου εξασφάλισε τη συμμετοχή τη στον τελικό του τουρνουά ITF J30 που διεξάγεται στη Λάρνακα αυτήν την εβδομάδα (20-26/11) κάνοντας μάλιστα την ανατροπή στον ημιτελικό της Παρασκευής απέναντι στην Πολωνή Ολίβια Κίλμας με 2-6, 6-1 6-4.

Όπως αναφέρει το tennis24, για τη 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά στη μέχρι τώρα πορεία της που καταφέρνει να φτάσει σε τελικό ITF Juniors μετά από τους δύο χαμένους ημιτελικούς στον Λίβανο (J5) τον Απρίλιο του 2022, αλλά και στη Λάρνακα (J5) τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Στον τελικό η Γρηγοριάδου θα παίξει με τη 17χρονη Βουλγάρα Ρασίμ Μελίς, η οποία στον ημιτελικό κέρδισε την προερχόμενη από τα προκριματικά Ιταλίδα, Βιτόρια Βινιολίνι με 6-2, 6-3. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μελίς μέσα σε 1,5 χρόνο έχει αντιμετωπίσει 4 Ελληνίδες τενίστριες κερδίζοντας ισάριθμες φορές με την τελευταία να είναι στον τελικό του Παζάρτζικ (Βουλγαρία) κόντρα στην Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου, πριν από περίπου ένα μήνα.

Η Γρηγοριάδου αγωνίζεται και στο διπλό εκεί όπου μαζί με την Τσέχα Γιάνα Σβομπόντοβα συμμετέχουν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν τις Κουάι Ξιανατσί (Κινά) και Γελιζαβέτα Σίλκα (Ουκρανία) διεκδικώντας μια θέση στον τελικό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected