Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα καλύτερα… ψαλιδάκια στην ιστορία του ποδοσφαίρου (vids)

Τα ψαλιδάκια αποτελούν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους να σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής.

Ένα τέτοιο σπάνιας ομορφιάς τέρμα σημειώθηκε στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον (3-0) από τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο.

Με αφορμή αυτό το Novasports ανέτρεξε σε παρόμοια γκολ, που μας άφησαν αμέσως με το στόμα ανοιχτό και παραμένουν στις μνήμες μέχρι σήμερα όσος καιρός και αν έχει περάσει.

Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3, 26/11/2023.

Ας ξεκινήσουμε από το πιο πρόσφατο από όλα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Με τη συμπλήρωση μόλις τριών λεπτών στην αναμέτρηση το σκορ, όπως είναι λογικό, είναι ακόμα στο μηδέν. Ο Νταλότ σεντράρει, ο Γκαρνάτσο έχει φοβερή έμπνευση, ισορροπεί το σώμα του τέλεια, πραγματοποιεί ανάποδο ψαλιδάκι, στέλνει την μπάλα στο παραθυράκι του Πίκφορντ και γράφει ιστορία.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3, 03/04/2018.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει στο Τορίνο τη Γιουβέντους, για τα προημιτελικά του UEFA Champions League. Με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ της «βασίλισσας», ο Καρβαχάλ γεμίζει στη μεγάλη περιοχή, ο Ρονάλντο ίπταται και εκτελεί τον Μπουφόν. Η συνέχεια είναι συγκλονιστική. Ολόκληρο το «Juventus Stadium» στέκεται στο πόδι, χειροκροτεί τον Πορτογάλο σούπερσταρ και εκείνος τους ευχαριστεί, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του. Από εκείνη τη στιγμή, οι φίλοι της Γιούβε κέρδισαν τον σεβασμό του Κριστιάνο, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στην Ιταλία και φόρεσε τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας».

Γουέιν Ρούνεϊ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτυ 2-1, 12/02/2011.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ βρήκε δίχτυα 253 φορές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρκετές από αυτές ήταν με πολύ εντυπωσιακό τρόπο. Ίσως ο πιο όμορφος απ’ όλους σημειώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτυ. Ο Νάνι βγάζει μια ωραία μπαλιά, ο Ρούνεϊ πιάνει δυνατό ανάποδο ψαλίδι, αφήνει τον Χαρτ άναυδο και στη συνέχεια τίθεται στη διάθεση του κοινού στο «Ολντ Τράφορντ» που τον αποθεώνει.

Γκάρεθ Μπέιλ, Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1, 26/05/2018.

Τελικός Champions League 2018. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ βρίσκονται στο 1-1. Ο Μαρσέλο σεντράρει, ο Μπέιλ εκτελεί τον Κάριους και σημειώνει ίσως το κορυφαίο γκολ στην ιστορία των τελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μάλιστα, στιγμές μετά η κάμερα πιάνει τον τότε προπονητή των «Μερένχες», Ζινεντίν Ζιντάν να μένει με το στόμα ανοιχτό, ανήμπορος να πιστέψει το τι γκολ είχε μόλις σημειωθεί από τον Ουαλό.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Σουηδία – Αγγλία 4-2, 14/11/2012.

Η Σουηδία υποδέχεται την Αγγλία σε ένα απλό φιλικό παιχνίδι, το οποίο έμελλε να μείνει στην ιστορία. Ο αγώνας κινείται σε λογικά πλαίσια με τους γηπεδούχους να προηγούνται 3-2 με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών. Τότε συμβαίνει το απίστευτο. Ο Χαρτ πραγματοποιεί μια κακή έξοδο και διώχνει με κεφαλιά, η εστία παραμένει ανυπεράσπιστη, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βλέπει την μπάλα να έρχεται από ψηλά και σκέφτεται κάτι τρελό που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει. Κάνει το γυριστό από τα 30 μέτρα, βρίσκει δίχτυα και σκοράρει ένα από τα πιο «iconic» γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ντίμινταρ Μπερμπάτοφ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 3-2, 19/09/2010.

Ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» που μετατρέπεται σε «one man show» του Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος επιθετικός με δικό του χατ-τρικ γράφει το τελικό 3-2 υπέρ των «κόκκινων διαβόλων». Το δεύτερό του γκολ αποτελεί και το πιο εντυπωσιακό. Ο Νάνι σεντράρει, ο Μπερμπάτοφ κάνει επίδειξη ισορροπίας, κοντρολάρει στον αέρα, κάνει το γυριστό και εκτελεί τον Ρέινα.

*novasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected