Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν “μάτωσε” τα δίχτυα στις ευκαιρίες της η ΑΕΚ και έχασε το ματς από τα 11 βήματα (vids)

“Στράβωσε” το αποψινό ματς για την ΑΕΚ, που είχε τον χαρακτήρα τελικού για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ο “δικέφαλος” είχε σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, όμως ο Φερμπρούγκεν ήταν ανίκητος κάτω από τα γκολπόστ. Η Μπράιτον ήταν μεν απειλητική αλλά σε καμία περίπτωση αναλογικά με την ΑΕΚ, που δέχτηκε το μοιραίο από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ζοάο Πέδρο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε και τον Γκατσίνοβιτς με δεύτερη κίτρινη και δεν θα αγωνιστεί στο ματς με τον Άγιαξ.

Με τη νίκη αυτή η Μπράιτον έφτασε τους δέκα βαθμούς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ η ΑΕΚ ψάχνει πλέον αποτέλεσμα για να συνεχίσει στο Conference League.

Έξι πέναλτι εναντίον της ΑΕΚ σε πέντε παιχνίδια στο Europa League. Τρία με Μπράιτον, δύο με Μαρσέιγ στο “Βελοντρόμ” και ένα με τον Άγιαξ.

To φιλμ

Με την Μπράιτον να μπαίνει δυνατά και να πιέζει ψηλά την ΑΕΚ κερδίζοντας εύκολα την κατοχή κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Φέργκιουσον βρέθηκε απέναντι στον Στάνκοβιτς, ο οποίος με σπουδαία επέμβαση έσωσε την ΑΕΚ από το 0-1 και στη συνέχεια με προβολή ο Βίντα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεσή του ο Ντάνκ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι του Φέργκιουσον.

Στο 7′ ο Βίντα λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ όταν από γύρισε πολύ δυνατά την μπάλα στον Στάνκοβιτς ο οποίος με υπερένταση έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η ΑΕΚ στο 13′ είχε την πρώτη της καλή στιγμή όταν ο Πινέδα σούταρε στην κίνηση έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 18′ ο Μεξικανός είδε τον Βερμπρούγκεν να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Μετά το “μουδιασμένο” τέταρτο η ΑΕΚ ισορρόπησε το ματς και ήταν εξίσου επικίνδυνη για την αγγλική εστία, με τον Τσούμπερ στο 30′ να σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά ο Βερμπρούγκεν να διώχνει σε κόρνερ με τις άκρες των δακτύλων του.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ, η οποία άγγιξε το γκολ με τον Τσούμπερ, που τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς σε κενή εστία με κεφαλιά την έστειλε πάνω από το τέρμα.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο: με ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα και ο Γκατσίνοβιτς με άμεση εκτέλεση από το ύψος της περιοχής είδε τον Βερμπρούγκεν να διώχνει με δυσκολία.

Δύο λεπτά μετά, ο Σιμάνσκι μάρκαρε αντικανονικά τον Ζοάο Πέδρο εντός περιοχής και ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ που αρχικά άφησε τη φάση, έδωσε πέναλτι μετά την εξέταση της φάσης στο VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος νίκησε εύκολα τον Στάνκοβιτς για το 0-1.

Τα πράγματα για την ΑΕΚ έγιναν χειρότερα στο 65′, όταν Γκατσίνοβιτς άνοιξε το κοντρόλ και στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα από τον Φέλτμαν τον πάτησε στο πόδι με αποτέσμα να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Στο 73′ η Μπράιτον έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-2 όταν από εκπληκτική κάθετη του Ίγκορ, ο Φέργκιουσον βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς με τον Αυστριακό να πέφτει και να διώχνει τη μπάλα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Αντιγκρά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΚ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό μετά όταν ο Πινέδα πάτησε περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Μπράιτον.

Στα τελευταία λεπτά η Ένωση έψαξε την ισοφάριση με τον Ελίασον στο 90′ να σεντράρει, αλλά η κεφαλιά του Βίντα έφυγε άουτ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Πισάρο), Γκατσίνοβιτς, Αμραμπατ (72′ Ελίασον), Μάνταλος (72′ Αραούχο), Τσούμπερ (72′ Πόνσε)

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Βερμπρούχεν, Βέλτμαν, Ντανκ, Ίγκορ, Χίνσελγουντ, Γκρος, Γκίλμουρ (87′ Μπαλέμπα), Μιτόμα (69′ Νταχούντ), Αντινγκρά, Φέργκιουσον (87′ Ντιούφους), Ζοάο Πέδρο (77′ Μίλνερ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected