Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το πανόραμα του EURO 2024, η αποψινή κλήρωση και ο Άγγελος Χαριστέας!

Η ολοκλήρωση των προκριματικών του EURO 2024 έδωσε την πρόκριση σε 21 ομάδες, οι οποίες βρίσκονται στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 στη Γερμανία (14 Ιουνίου-14 Ιουλίου).

H Γερμανία θα διοργανώσει και πάλι μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Στο EURO 2020, το οποίο διοργανώθηκε σε 11 χώρες, το γήπεδο της Μπάγερν Μονάχου χρησιμοποιήθηκε στη φάση ομίλων της διοργάνωσης.

Στην επέτειο των 20 χρόνων από την κατάκτηση του EURO της Πορτογαλίας, η Εθνική Ομάδα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2012, και τα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, εφόσον προκριθεί από τα playoff του Nations League, τον προσεχή Μάρτιο.

“Ραντεβού” στη Γερμανία έχουν κλείσει 21 ομάδες και απομένουν οι τελευταίες τρεις, οι οποίες θα προκύψουν από την επιπλέον διαδικασία, των play-offs του Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο EURO 2024 και τα γκρουπ δυναμικότητας, στα οποία χωρίστηκαν για τη σημερινή κλήρωση της τελικής φάσης:

1ο: Γερμανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία
2ο: Ουγγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Δανία, Αλβανία, Αυστρία
3ο: Ολλανδία, Σκωτία, Κροατία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία
4ο: Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, Νικητής play-off A, Νικητής play-off B, Νικητής play-off Cους στην κλήρωση:

Τα τελευταία 3 εισιτήρια συμμετοχής στην τελική φάση θα πάρουν οι νικήτριες ομάδες των play offs του Nations League, τα οποία θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2024. Αναλυτικά τα ζευγάρια με τις ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα 3 τελευταία εισιτήρια του EURO 2024:

League A: Πολωνία – Εσθονία / Ουαλία – Φινλανδία (ο τελικός θα γίνει στην έδρα του νικητή από το 2o ζευγάρι)
League B: Ισραήλ – Ισλανδία / Βοσνία – Ουκρανία (ο τελικός θα γίνει στην έδρα του νικητή από το 2o ζευγάρι)
League C: Γεωργία – Λουξεμβούργο / Ελλάδα – Καζακστάν (ο τελικός θα γίνει στην έδρα του νικητή από το πρώτο ζευγάρι)

Από τη σημερινή κλήρωση θα προκύψουν 6 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων έκαστος. Την πρόκριση στη φάση των «16» κατακτούν ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου καθώς και οι 4 καλύτεροι 3οι όλων των ομίλων.

Σε δέκα γερμανικές πόλεις θα διεξαχθούν οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 από τις 14 Ιουνίου (Μόναχο, Munich Football Arena) μέχρι τις 14 Ιουλίου (Βερολίνο, Ολυμπιακό στάδιο). Δείτε αναλυτικά ποιες είναι, τα ονόματα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους:

Βερολίνο: Olympiastadion Berlin (70.000)
Κολωνία: Cologne Stadium (47.000)
Ντόρτμουντ: BVB Stadion Dortmund (66.000)
Ντίσελντορφ: Düsseldorf Arena (47.000)
Φρανκφούρτη: Frankfurt Arena (48.000)
Γκελσενκίρχεν: Arena AufSchalke (50.000)
Αμβούργο: Volksparkstadion Hamburg (50.000)
Λειψία: Leipzig Stadium (42.000)
Μόναχο: Munich Football Arena (67.000)
Στουτγάρδη: Stuttgart Arena (54.000)

Άγγελος πρεσβευτής!

Ο σκόρερ του τελικού του 2004 Άγγελος Χαριστέας επελέγη από την ΟΥΕΦΑ να συμμετάσχει στη διαδικασία κλήρωσης της τελικής φάσης του EURO και να συγκαταλεχθεί στους πρεσβευτές της διοργάνωσης μαζί με επιφανείς πρώην διεθνείς παίκτες από άλλες χώρες.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που, μαζί με τον Άγγελο, θα συνδράμουν στον σχηματισμό των ομίλων του EURO 2004 θα είναι οι Μπρίαν Λάουντρουπ (Δανία), Ροζίτσκι, (Τσεχία), Κουαρέσμα (Πορτογαλία), Νταβίντ  Σίλβα (Ισπανία), Κεντίρα (Γερμανία), Σνάιντερ (Ολλανδία), Ματουιντί (Γαλλία), Κλόζε (Γερμανία), Μπουφόν (Ιταλία).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA EURO 2024 (@euro2024)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected