Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά για τον Πανσερραϊκό, 2-0 στην Τρίπολη (vid)

Σπουδαία νίκη για τον Πανσερραϊκό, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της φάσης των “16” στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν αποτελεσματική μετά από καιρό και κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται σε αγωνιστική φόρμα, όχι μόνο νίκησε αλλά κατάφερε να πάρει και σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς.

Οι Σερραίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, πρόσεξαν τα νώτα τους και πήραν τη νίκη με “καθαρό” σκορ.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση των δύο ομάδων, τρεις ημέρες μετά από εκείνη του πρωταθλήματος που οι Αρκάδες είχαν επικρατήσει με 1-0 των Σερραίων με γκολ του Μιριτέλο.

Τα γκολ της νίκης για τον Πανσερραϊκό πέτυχε ο Τομάς στο 38ο λεπτό με έξοχο πλασέ μέσα από την περιοχή, με τον νεαρό Σοφιανό στο 56ο να κάνει το 0-2 μετά από ωραία συνεργασία με τον Χατζηστραβό.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε 8 αλλαγές στο βασικό του σχήμα, μεταξύ των οποίων είναι αξιοσημείωτη η παρουσία του Γκρόζντανιτς στα στόπερ, ενώ συνήθως αγωνίζεται στα χαφ.

Από την άλλη, ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε 7 αλλαγές στην ενδεκάδα των Σερραίων, με τις δύο ομάδες να έχουν στόχο να παρουσιαστούν «φρέσκες» στον αγωνιστικό χώρο κάτι που και τελικά πέτυχαν σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε εξαιρετικό ρυθμό.

Γενικώς οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί, ενώ οι γηπεδούχοι «φωνάζουν» για γκολ του Μιριτέλο που τους ακυρώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη χωρίς VAR. 

Τέλος, να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου αγώνα που θα κρίνει οριστικά και το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδος.

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς) : Παπαδόπουλος, Χουχούμης, Ρούμπεν Γκαρθία, Ατιέντα, Γκρόζντανιτς (56′ Καστάνιο), Σουρλής (25′ Βαλιέντε), Αλάγκμπε (46′ Μουνάφο), Σίτο (46′ Καλτσάς), Κρέσπι (46′ Μπαρτόλο), Ζούγλης, Μιριτέλο

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Κάτσικας, Τσαγκαλίδης (6′ Δεληγιαννίδης), Θυμιάνης, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης (65′ Μασκανάκης), Ουεντραόγκο, Μορέιρα, Μασαρίποφ (46′ Χατζηστραβός), Σοφιανός, Τόμας, Μπαΐροβιτς (65′ Άλεξιτς)

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 5/12

Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός  0-2
Παναιτωλικός – Athens Kallithea (19.30)

Τετάρτη 6/12

ΑΕΛ – Ατρόμητος (15.30)
ΟΦΗ – Κηφισιά (17.30)

Πέμπτη 7/12

Λεβαδειακός – Νίκη Βόλου (15.00)
ΠΑΟΚ – Βόλος (19.00)

Τετάρτη 10/1/2024

ΑΕΚ – Άρης (19.30)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.30)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected