Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόναστιρ: Ανατροπή και προημιτελικά για Σακελλαρίδη

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη χρειάστηκε 2 ώρες και 11 λεπτά, αλλά και να αφήσει πίσω της το χαμένο 1ο set και με εξαιρετικό service να φτάσει στην ανατροπή και στο 4-6 6-1, 6-2, κόντρα στην 23χρονη Ελβετίδα, Ναντίν Κέλερ, αποτέλεσμα που της χάρισε τη 2η σερί νίκη, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων στο Μόναστιρ.

Αυτό θα είναι ο 11ος προημιτελικός τη φετινή σεζόν για την Ελληνίδα τενίστρια (5-5), ο 2ος στο Μόναστιρ μετά από τον περασμένο Ιανουάριο (40άρι τουρνουά), αλλά και ο 6ος σε τουρνουά των 25.000 δολαρίων μέσα στο 2023.

Όπως αναφέρει το tennis24, η 20χρονη Σακελλαρίδη και Νο282 του κόσμου, μπορεί να έχασε το 1ο set, ωστόσο αυτό οφείλεται κυρίως στο μπλακ-άουτ της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία προηγήθηκε με 4-2 για να δεχθεί 4 αναπάντητα games χάνοντας το set με 6-4.

Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Η Σακελλαρίδη μετέτρεψε το 61% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service στο 1ο set, σε 78% (7/9) στο 2ο και 82% (9/11) στο 3ο. Και στα δύο sets είχε δυσκολίες να περάσει πρώτο service ωστόσο τη βοήθησε το δεύτερο όποτε το χρειάστηκε, αλλά και οι εξαιρετικές της επιστροφές.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα μπήκε δυνατά κατακτώντας τα πρώτα 3 games, με την Κέλερ να μειώνει σε 3-1, για να ακολουθήσουν ακόμα τρία σερί games από τη Σακελλαρίδη που έκλεισε το set με breadstick (6-1) κάνοντας το 1-1.

Παρόμοια εξέλιξη είχαμε και στο decider set εκεί όπου η Σακελλαρίδη πήρε και πάλι τα πρώτα 3 games (3-0), με την Κέλερ να μειώνει σε 3-1, παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο breaks. Στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμα δύο breaks (ένα από κάθε πλευρά) με τη Σακελλαρίδη να κρατάει τα δύο games διαφορά (4-2), ενώ λίγο αργότερα με το 8ο break της στο παιχνίδι (8/10), αλλά κι ένα hold σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση.

Στη φάση των “8” η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει μια εκ των δύο παικτριών από την Τουρκία, Άιλα Ακσού και Τσάλα Μπουγιουκακτσάι.

Σε λίγη ώρα η Σακελλαρίδη θα βρει ξανά μπροστά της την Κέλερ για τον προημιτελικό στα διπλά, εκεί που μαζί με τη Γερμανίδα Καταρίνα Χομπάρσκι θα αντιμετωπίσουν τις Κέλερ και Γιασμίν Καμπάι, τις δύο παίκτριες που έχει κερδίσει στο μονό η Ελληνίδα τενίστρια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected