Super League 2

Εντυπωσιακός ο Διαγόρας, νίκησε τον Παναθηναϊκό Β και έφτασε στο -3 από την κορυφή!

Με γκολ του Βασίλη Τσιαντούλα στο 2ο λεπτό, ο Διαγόρας επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού Β’, έκανε το 5 στα 5 στη Ρόδο και σκαρφάλωσε ακόμα περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα. Χαμένο πέναλτι και δοκάρι με τον Μανιά για τους «κυανέρυθρους», δοκάρι με τον Φουρτάδο για το «τριφύλλι».

Η ομάδα της Ρόδου…τρελαίνει κόσμο φέτος με την πορεία της και έφτασε ήδη τους 19 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο ΠΑΕ Χανιά. Το σύνολο του Θωμά Γράφα παρουσιάζει αξιοσημείωτη σταθερότητα, σε αντίθεση με τους “πράσινους” που δεν έχουν καταφέρει μετά από 11 ματς να φτάσουν σε διψήφιο αριθμό βαθμών.

Το φιλμ

Ο «γηραιός» μπήκε εξαιρετικά σε ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι και στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή του Παναθηναϊκού Β’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Πάρντο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε και ο Τσιαντούλας με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μαργκόνο για το 1-0.

Η ομάδα του Θωμά Γράφα συνέχισε να είναι αρκετά επιθετική και απείλησε εκ νέου στο 8ο λεπτό, με το διαγώνιο σουτ του Τσάβου να καταλήγει κόρνερ έπειτα από επέμβαση του Μαργκόνο, ενώ το σουτ του Μανιά στο 14’ πέρασε πάνω από την εστία των «πρασίνων».

Η πρώτη απειλή από πλευράς «τριφυλλιού» ήρθε στο 20’, όταν η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου βγήκε ωραία στην κόντρα με τον Σαρδέλη, ο οποίος αφού πήρε αρκετά μέτρα άνοιξε για τον Φουρτάδο, που με διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Αυγερινού. Ένα λεπτό μετά από το δοκάρι του Παναθηναϊκού Β’, ο Διαγόρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μανιά από τον Μαργκόνο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο έμπειρος επιθετικός των «κυανέρυθρων», ο οποίος όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0.

Ο Διαγόρας συνέχισε να ψάχνει δεύτερο γκολ και απείλησε στο 42’ με την κεφαλιά του Φέκκα να καταλήγει άουτ, ενώ λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Μανωλάκης με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, με τον Μαργκόνο να διώχνει σε κόρνερ.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, δίχως ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία μπροστά από την εστία του Αυγερινού. Από την άλλη ο Διαγόρας στην πρώτη του στιγμή στην επανάληψη «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, όταν στο 66’ έπειτα από λάθος γύρισμα του Φουρτάδο, ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι από τον Μαργκόνο, όμως το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης και απείλησαν στο 81’ με το σουτ του Μπιλάλ να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Αυγερινού, ο οποίος στο 94’ πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Νταμπίζα από το ύψος του πέναλτι, κρατώντας το τρίποντο για τον «γηραιό».

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας): Αυγερινός, Τσάβος (38’ Αρίας), Δημητρίου (87’ λ.τρ. Σταματούλλας), Ιγκνάτοβιτς, Μανωλάκης, Μασούρας, Μουντές, Τσιαντούλας, Φέκκας (77’ Λούκιτς), Πάρντο, Μανιάς

Παναθηναϊκός Β (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι (46’ Μαρτίνης), Βουτσάς (65’ Τουρκοχωρίτης), Μαντσίνι (56’ Νταμπίζας), Φουρτάδο, Κρυπαράκος, Προδρομίτης, Σαρδέλης, Λάμψιας (46’ Αθανασακόπουλος), Λιούμης (56’ Μπιλάλ)

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected