Κατηγορίες
Super League 1

Τελείωσε, πατάχθηκε η βία : Κεκλεισμένων οι αγώνες της Super League για δύο μήνες (vid)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Η εν λόγω κίνηση έρχεται μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, με την κυβέρνηση να θέλει να δείξει αποφασιστικότητα και να διαμηνύει πως όλα είναι στο τραπέζι.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε:

Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουάριου του 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων Β που ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ. Εκδίδεται σήμερα ΠΝΠ με άμεση εφαρμογή. Το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας και ασφάλειας. Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του Ολυμπιακού για προφανείς λόγους ασφαλείας”.

Όπως σημείωσε, “έως 12 Φεβρουαρίου 2024 θα εξεταστούν τα αποτελέσματα εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης ώστε να εξεταστεί η παράτασή της”. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και την ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η εκπλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

  • Εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη δυνατότητα ελέγχου τους από τις αρμόδιες αρχές και
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Αύριο Τρίτη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουν την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς για αναζήτηση των ηθικών και φυσικών αυτουργών και την αναζήτηση τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε:  “Ένας νέος άνθρωπος 31 ετών δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από δολοφονική ενέργεια. Μία πράξη ωμής οπαδικής βίας. Επαναλαμβάνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ γιατί συνελήφθη ο καθ’ ομολογία φυσικός αυτουργός αυτού του φρικτού εγκλήματος. Αναδεικνύεται ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς κρύβονται ένας και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected