Κατηγορίες
Διάφορα

Ας δούμε ένα βίντεο με Ισραηλινούς να…αμύνονται : Καταστρέφουν ανθρωπιστική βοήθεια, τραγουδούν ρατσιστικά συνθήματα, προκαλούν φθορές

Οι IDF δεσμεύτηκαν να τιμωρήσουν τους στρατιώτες τους για ανάρμοστη συμπεριφορά μετά την κυκλοφορία βίντεο που τους έδειχναν να βάζουν φωτιά σε προμήθειες τροφίμων για τη Γάζα, να ψάχνουν εσώρουχα και να τραγουδούν ρατσιστικά τραγούδια.

Τα βίντεο, τα οποία φαίνεται να έχουν γυριστεί και κοινοποιηθεί από τους ίδιους τους στρατιώτες των IDF, τους δείχνουν να συμπεριφέρονται με υποτιμητικούς και προσβλητικούς τρόπους, εν μέσω της χερσαίας επίθεσης του στρατού του Ισραήλ στη Γάζα.

Σ να βίντεο φαίνονται στρατιώτες να κάνουν βόλτα με ποδήλατα μέσα στα χαλάσματα. Σε ένα άλλο, ένας στρατιώτης κινηματογραφεί κουτιά με εσώρουχα που βρέθηκαν σε ένα σπίτι στη Γάζα. Σε άλλο, ένας στρατιώτης έχει μετακινήσει μουσουλμανικά χαλιά προσευχής σε ένα μπάνιο.

Σε ένα μικρό κλιπ φαίνεται ένας στρατιώτης να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε προμήθειες τροφίμων και νερού που είναι ζωτικές για τη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός δεσμεύτηκε να λάβει πειθαρχικά μέτρα και χαρακτήρισε τις εικόνες που διέρρευσαν «μια χούφτα μεμονωμένων περιπτώσεων».

το βίντεο δημοσίευσε το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected