Απίστευτα πράγματα καταγγέλλονται από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, που φανερώνουν ότι δέχονται ακόμα και ψυχολογικό «πόλεμο» για να εγκαταλείψουν τον αγώνα για δικαίωση των νεκρών.
Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος «Τέμπη 2023», έχασε την 20χρονη κόρη της, Μάρθη, στο έγκλημα των Τεμπών.
Η κα. Καρυστιανού πρωτοστατεί στον αγώνα των οικογενειών για να δικαιωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν τις ζωές τους σε ένα εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο, που παραμένει σε αυτήν την άθλια κατάσταση ακόμη και σήμερα.
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στο «Κόκκινο», η πρόεδρος των Πληγέντων έκανε μια καταγγελία που σοκάρει στο άκουσμά της, καθώς αποκάλυψε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσπάθησε να αποθαρρύνει την ίδια και άλλους γονείς των θυμάτων, από τον αγώνα τους να αποδοθεί δικαιοσύνη!
Συγκεκριμένα η κα. Καρυστιανού είπε ότι την περασμένη Τρίτη (12/12), πριν τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που έγινε για την τραγωδία στα Τέμπη, μια ομάδα γονέων πήγε στον Άρειο Πάγο και συναντήθηκε με την αρμόδια εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Και αντί οι γονείς να εισπράξουν την κατανόηση και την επαγγελματική αμεροληψία της λειτουργού, την άκουσαν εμβρόντητοι να τους λέει ότι πρέπει να… προχωρήσουν τη ζωή τους, και να τους ρωτάει γιατί επιμένουν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση!
Συγκεκριμένα η κα. Καρυστιανού κατήγγειλε ότι: «θα ήθελα να γνωρίζει το πανελλήνιο ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία γυναίκα που μας έλεγε γιατί επιμένετε, γιατί λέτε ότι μπαζώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος, ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, ότι αυτό που μας συνέβη κακώς μας συμβαίνει αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Λες και πήγαμε να πιούμε καφέ με τη φίλη μας και δεν είχαμε απέναντί μας έναν ανώτατο εκπρόσωπο της Δικαιοσύνης και έχουμε έναν ψυχολόγο»!
«Δεν ξέρω ποια λέξη πρέπει να χρησιμοποιήσω όταν κάποιος την τρίτη μέρα μετά το συμβάν πάει και αλλοιώνει το χώρο κι ενώ υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος από τον οποίο δεν έχει βρεθεί τίποτα και πετάει χώματα με κόκαλα και συντρίμμια σε ένα χωράφι», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά της κας Καρυστιανού.