Στη Λιτόχωρο χτύπησε για τρεις ημέρες η καρδιά της ελληνικής άρσης βαρών με τους δυνατότερους αθλητές και αθλήτριες της χώρας να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και έντονο συναγωνισμό.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με ένα ρεκόρ Ευρώπης και 11 πανελλήνια ρεκόρ σε μικρές ηλικιακά κατηγορίες, γεγονός που αποδεικνύει ότι η άρση βαρών έχει μέλλον και επιστρέφει στη θέση που της αξίζει.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΑΒ και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων: «Ήταν ένα εξαιρετικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αντάξιο του επιπέδου του αθλήματος.
Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και απολαύσαμε σπουδαίους αγώνες. Τα ρεκόρ που έγιναν επιβεβαιώνουν τη δουλειά που γίνεται στις μικρές ηλικίες και είμαι σίγουρος ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το άθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή τους, τους προπονητές και τους εκπροσώπους των σωματείων. Επίσης, όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης. Να πω για μία ακόμη φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς και κυρίως το φίλο Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία των αγώνων.»
Την παράσταση έκλεψε η 15χρονη Μαρία Στρατουδάκη, η οποία στο αρασέ της κατηγορίας των 49 κιλών, σήκωσε 71 κιλά που είναι νέο ρεκόρ Ευρώπης. Το προηγούμενο κατείχε η ίδια, από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων και Νεανίδων που έγινε τον Ιούλιο στο Κισινάου της Μολδαβίας, με 70 κιλά. Τα 71 κιλά της Στρατουδάκη που ανήκει στον Κρατερό Χανίων, αποτελούν πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων.
Τρία πανελλήνια ρεκόρ Νέων Γυναικών πέτυχε η Σοφία Γεωργοπούλου του Κρόνου Σερρών, η οποία στην κατηγορία των 64κ. σήκωσε στο αρασέ 93 κιλά, στο επολέ ζετέ 114 κιλά και στο σύνολο έφτασε τα 207 κιλά.
Τρία ρεκόρ εφήβων στην κατηγορία των 67κ. για τον εξαιρετικό Κωνσταντίνο Λαμπρίδη της Ολυμπιάδας Εξαπλατάνου. Στο αρασέ με 114 κιλά, στο επολέ ζετέ με 142 κιλά, φτάνοντας τα 256 κιλά στο σύνολο.
Τα διαπιστευτήρια της στην οικογένεια της άρσης βαρών κατέθεσε και η νεαρή Παρασκευή Καραθανάση του Πύρρου Γλυφάδας στην κατηγορία των 55κ. Πέτυχε τρία Πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων, σηκώνοντας 75 κιλά στο αρασέ, 92 στο επολέ και 167 στο σύνολο.
Ο Άτλας Καλλιθέας αναδείχθηκε πρωταθλητής στους Άνδρες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών. Ακολούθησαν Παναθηναϊκός και Κύδων Χανίων. Στους Νέους Άνδρες πρωταθλητής ήταν ο Κύδων Χανίων και μετά κατετάγησαν ο ΠΑΟΚ και ο Άτλας Καλλιθέας.
Στις Γυναίκες, ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος και την τριάδα συμπλήρωσαν ο Σπάρτακος Ιωαννίνων και ο Κρόνος Σερρών. Στις Νέες Γυναίκες τον τίτλο πήρε ο Ιάσων Νέας Απολλωνίας και ακολούθησαν, ο Ευ Αγωνίζεσθαι και ο Κρόνος Σερρών.
Στο πρωτάθλημα των επίλεκτων αθλητών και αθλητριών, την πρώτη θέση σύμφωνα με το Robi Points System της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF) πήρε ο Θοδωρής Ιακωβίδης του Παναθηναϊκού.
Ακολούθησε ο Μανώλης Μαριανάκης επίσης του Παναθηναϊκού και τρίτος ήταν ο Άγγελος Καναβάς του Υπερίωνα Τούμπας.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Λιτόχωρου είχαν προκριθεί 237 αθλητές και αθλήτριες από 38 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.