Κατηγορίες
Basket

Elite League Ερρίκος Ντυνάν, 16η αγωνιστική: Η έδρα του 69%, η παράδοση του Παπάγου, το κίνητρο Εσπέρου και Λευκάδας

Πρεμιέρα δεύτερου γύρου στην Elite League και τα φώτα πέφτουν πάνω στο ντέρμπι κορυφής Ελευθερούπολης-Πανιωνίου. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφορες άλλες ιστορίες και συγκυρίες που μπορούμε να προσέξουμε στους οκτώ αγώνες.

Πάνω από 50 οι αλλαγές

Κάθε λίγκα αυτού του επιπέδου είναι «δυναμική», με τα ρόστερ να διαφοροποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα με προσθήκες και αποχωρήσεις και τέσσερις ομάδες από τις 16 να έχουν αλλάξει προπονητή. Συνολικά οι διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με τα ρόστερ (παίκτες και προπονητές) την ημέρα έναρξης του πρωταθλήματος υπερβαίνουν τις 50 και… έπεται συνέχεια, ειδικά τις επόμενες ημέρες.

Το 69% του εντός έδρας

Η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο στους αγώνες της Elite League κι αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία. Από τους 120 αγώνες που έχουν διεξαχθεί οι 83 έληξαν με νίκη της γηπεδούχου ομάδας, ήτοι ποσοστό 69,1%. Πάνω από τους μισούς αγώνες έχουν κριθεί με δέκα πόντους διαφορά και πάνω.

Σκόραραν μαζί 88 πόντους

Περισσότερες από 20 φορές έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους το Ψυχικό και ο Αμύντας, οι οποίοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους και σήμερα το απόγευμα. Τα περισσότερα ματς είναι αμφίρροπα και οι επιθετικές τους επιδόσεις κοντινές, όμως αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι η αναμέτρηση του Οκτωβρίου 2017, πάλι για την Α2 κατηγορία, στην οποία το Ψυχικό επικράτησε με 50-38. Τελικό σκορ, όχι ημίχρονο. Είναι ένα από τα ελάχιστα παιχνίδια στην ιστορία της κατηγορίας όπου και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φτάσουν τους 100 πόντους. Ο Αντριάνο Τοπάλι (σήμερα στο Ψυχικό) αγωνιζόταν τότε για την ομάδα του Αμύντα και είχε πετύχει 6 πόντους.

Παράδοση με 6/7 νίκες

Τον Δεκέμβριο του 2000 έγινε το πρώτο ματς μεταξύ του Αίαντα Ευόσμου και του Παπάγου σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, με τους «στρατηγούς» να επικρατούν εκτός έδρας με 79-75. Έκτοτε έχουν γίνει άλλες έξι αναμετρήσεις μεταξύ τους και ο Παπάγου έχει καταφέρει να χτίσει μια αξιοπρόσεκτη παράδοση. Στα επτά ματς τους έχει επικρατήσει έξι φορές. Η μοναδική νίκη του Αίαντα ήταν το Νοέμβριο του 2001, μάλιστα με έναν πόντο διαφορά (84-83). Στον πρώτο γύρο ο Παπάγου είχε επικρατήσει με 89-78.

Έξω εικοσάρα, μέσα;

Ο Έσπερος Λαμίας είχε κάνει εντυπωσιακή πρεμιέρα στη Λευκάδα. Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση με 79-59 κι αυτή ήταν η μία από τις μόλις τρεις φορές στα παιχνίδια του πρώτου γύρου όπου η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να νικήσει με διαφορά από 20 πόντους και πάνω (οι άλλες δύο ήταν το 65-41 του Μίλωνα στην Αμαλιάδα επί του Κόροιβου την 3η αγωνιστική και η επικράτηση του Κόροιβου επί του Πανερυθραϊκού με 86-64 τη 14η αγωνιστική). Ένα παραπάνω κίνητρο και για τις δύο ομάδες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected