Κατηγορίες
Αθλήματα

Australian Open: Η Σάκκαρη βρήκε ρυθμό και πέρασε στον 2ο γύρο (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη μπορεί να είχε ένα νευρικό 1ο set, ωστόσο στο 2ο ήταν καταλυτική, απόλυτη και ουσιαστική παίρνοντας τη νίκη με 6-4, 6-1 σε 71 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 2ο γύρο του Australian Open. 

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τη Σάκκαρη, μετά από ένα χρόνο, σε πρεμιέρα Grand Slam, η οποία εξελίχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο για την Ελληνίδα τενίστρια που άφησε πίσω της το αγχωτικό και με πολλά λάθη 1ο set κατακτώντας τα 8 από τα 9 τελευταία games της αναμέτρησης. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Σάκκαρη έκλεισε το 1ο set με 20 αβίαστα λάθη, ενώ στο 2ο είχε μόλις 6, είχε 16-1 πόντους στα ράλι μικρής διάρκειας (0-4 χτυπήματα) έναντι 16-18 στο 1ο set, ενώ στο 2ο σκέλος του αγώνα παραχώρησε μόλις 8 πόντους στη Χιμπίνο που με τη σειρά της πήρε τον πρώτο “καθαρό” πόντο στο 6ο game του 2ο set, αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχε μόλις 4 όλους από λάθη της Σάκκαρη. 

Η Νο8 του κόσμου ολοκλήρωσε την πρεμιέρα με 4 άσους (3 διπλά λάθη), κερδίζοντας το 78% των πόντων πίσω από το πρώτο service (21/27) και το 56% στο δεύτερο (15/27), σημείωσε 18 winners και υπέπεσε σε 26 αβίαστα λάθη, ενώ κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις 4 από τις 5 ευκαιρίες για break. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά νευρικά και με πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές με τη Σάκκαρη να μη βρίσκει εύκολα πρώτο service (44%) και παράλληλα να φτάνει σε 11 αβίαστα λάθη μετά από μόλις 3 games, έναντι 9 που είχε η Χιμπίνο. 

Μετά από ένα δύσκολο hold (1-0) η Σάκκαρη κατάφερε να φτάσει πρώτη σε break κάνοντας το 2-0, με τη Γιαπωνέζα όμως να απαντάει άμεσα μειώνοντας σε 2-1, ενώ αμέσως μετά με το πρώτο της hold στο παιχνίδι ισοφάρισε σε 2-2 με τη Σάκκαρη να φτάνει αισίως τα 13 αβίαστα λάθη με τα 5 από αυτά να προέρχονται από το backhand. 

Το μικρό σερί της Χιμπίνο σταμάτησε η Σάκκαρη, με ένα ακόμα “γεμάτο” service-game, με την Ελληνίδα τενίτρια να παίρνει και πάλι προβάδισμα με 3-2 και τη Γιαπωνέζα να ισοφαρίζει και πάλι σε 3-3. Στη συνέχεια οι δύο παίκτριες είχαν από ένα hold (4-4), όμως από εκεί και πέρα η Σάκκαρη με δύο σερί games έφτασε στην κατάκτηση του 1ου set με 6-4. 

Τα δεδομένα στο 2ο σκέλος του αγώνα άλλαξαν άρδην για τη Σάκκαρη, η οποία μετέτρεψε το 65% στις κερδισμένους πόντους στο 1ο set σε 100% (10/10), παραχωρώντας μόλις 4 πόντους συνολικά στο service της, πίεσε τη Χιμπίνο, έγινε πιο επιθετική αλλά και πιο προσεκτική και με ένα σερί 5 games έφτασε στο 5-0. 

Η Χιμπίνο κατάφερε να μειώσει σε 5-1 στο μοναδικό της hold στο set με τη Σάκκαρη να σφραγίζει την πρόκριση στον 2ο γύρο με ένα ακόμα εύκολο hold. Επόμενη αντίπαλος για την Ελληνίδα τενίστρια θα είναι η 21χρονη Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν, η οποία με τη σειρά της επικράτησε της Κινέζας Ζουτσουάν Μπάι με 4-6, 7-5, 6-2 σημειώνοντας την πρώτη νίκη καριέρας στο κυρίως ταμπλό στο Australian Open. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected