Κατηγορίες
Αθλήματα

Australian Open: Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και πήρε την πρόκριση (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντέδρασε με τον πιο επιβλητικό τρόπο στο χαμένο 1ο set και με 4-6, 6-1, 6-1, 6-3 μετά από 2 ώρες και 59 λεπτά κατάφερε να φτάσει στη νίκη στην πρεμιέρα του στο φετινό Australian Open, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο του τουρνουά για 6η φορά στην καριέρα του. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Έλληνας πρωταθλητής δέχθηκε break σε άσχημο σημείο (6-5) στο 1ο set, μετά από ένα προβληματικό service-game το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μπεργκς, που με τη σειρά του έσβησε στη συνέχεια 3 break-points του Τσιτσιπά παίρνοντας το set. 

Η συνέχεια όμως άνηκε στον Νο7 του κόσμου, ο οποίος παραχώρησε μόλις δύο games στα επόμενα 2 sets και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Βέλγος (ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ στο 3ο set) κέρδισε και το 4ο set και παράλληλα το εισιτήριο για την πρόκριση. 

Ο περσινός φιναλίστ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 άσους (6 διπλά λάθη), κερδίζοντας το 73% των πόντων πίσω από το πρώτο service (48/66) και το 54% στο δεύτερο (27/50), σταμάτησε στους 38 winners (52 o Μπεργκς),  είχε 28 αβίαστα λάθη έναντι 44 του αντιπάλου του, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 7 από τις συνολικά 16 ευκαιρίες για break, την ίδια ώρα που ο Μπέργκς τελείωσε το ματς με 2/5.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να βρίσκουν μεν δύσκολα πρώτο service, αλλά παράλληλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική με τον Μπεργκς να βγάζει λίγη περισσότερη ενέργεια δείχνοντας μεγαλύτερη επιθετικότητα κάτι που δείχνει και η τεράστια διαφορά στους winners μεταξύ των δύο αντιπάλων (22-7). 

Το set πήρε “φωτιά” στα τελευταία δύο games με τον Μπεργκς να φτάνει στο πρώτο break του αγώνα και μάλιστα στο πιο ακατάλληλό σημείο για τον Τσιτσιπά (6-5), ο οποίος στη συνέχεια κατάφερε να επιστρέψει από το 40/15, σβήνοντας διπλό set-point, ενώ είχε και τρεις ευκαιρίες για να πάρει πίσω το χαμένο του service με τον Μπεργκς όμως να βρίσκει εξαιρετικούς πόντους, είτε από το service του, είτε από τα πολύ καλά εκτελεσμένα drops-shots. 

Από εκεί και πέρα το μομέντουμ στο παιχνίδι άλλαξε. Από τη μια ο Τσιτσιπάς άρχισε να βρίσκει ρυθμό, αλλά και απαντήσεις στα service του Μπεργκς, με τον Βέλγο  από την άλλη να δείχνει να έχει πρόβλημα στην κίνηση του (μην ξεχνάμε ότι εγκατέλειψε στα προκριματικά λόγω κραμπών). 

Ο Τσιτσιπάς με δύο hold κι ένα break έφτασε στο 3-0 και στο 4-1 λίγο αργότερα, ενώ αμέσως μετά με νέο break έκανε το 5-1 για να κλείσει το set στο service του με 6-1 σε 49 λεπτά ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 1-1. 

Με ακριβώς ίδιο τρόπο εξελίχθηκε και το 3ο set με τον Τσιτσιπά πλέον να κάνει ό,τι θέλει στο service του Μπεργκς και με δύο hold και δύο break έφτασε στο 4-0 και στο 5-1, για να κλείσει με ακόμα ένα break το set παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. 

Το 4ο και τελευταίο set είχε την ίδια εξέλιξη με τα προηγούμενα δύο με τον Τσιτσιπά να φτάνει στο 5-1 με δύο breaks και να είναι έτοιμος να σερβίρει για τη νίκη, κάτι που όμως ο Μπεργκς δεν επέτρεψε καθώς με σχετικά εύκολο break μείωσε σε 5-2 και με love-game στη συνέχεια, σε 5-3 με τον Τσιτσιπά ωστόσο αυτή τη φορά να κλείνει το ματς παίρνοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αυστραλών Τζόρνταν Τόμπσον και Αλεκσάνταρ Βούκιτς. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected