Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ο Κουέστα έστειλε τον Άρη στα προημιτελικά! (vids)

Λαμπάδα στο μπόι του Κουέστα θα πρέπει να ανάψει ο Άρης!

Ο 32χρονος γκολκίπερ των “κιτρινόμαυρων” απέκρουσε δύο πέναλτι στην ψυχοφθόρο διαδικασία και με συνολικά σκορ 5-3 (1-1 κανονική διάρκεια και πέναλτι), ο Άρης πέταξε εκτός συνέχειας την ΑΕΚ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης προκρίθηκε από αυτή τη διαδικασία κόντρα στον Παναθηναϊκό πριν από 24 χρόνια!

Από την άλλη πλευρά, η Ένωση έκανε ένα καλό ματς, ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη του αντιπάλου, όμως ο Άρης ήταν ψυχωμένος και σαφώς “τρελαμένος” με έναν μεγάλο στόχο, την κατάκτηση του Κυπέλλου!

Το φιλμ

Ο Άρης έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος, ενώ η ΑΕΚ παρά τις απουσίες της μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένα δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι της, τις στατικές φάσεις. Γι’ αυτό και ο εκφραστής των πιο πολλών φάσεων ήταν ο Ντομαγκόι Βίντα. Η πρώτη απειλή ήταν στο 10’ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο Τσούμπερ πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε στον Φαμπιάνο.

Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ σκόραρε με τον Κροάτη στόπερ. Ο Γιόνσον σέντραρε από αριστερά, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Βίντα με προβολή σκόραρε, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, γιατί όταν έκανε την κεφαλιά ο Μήτογλου, ο Κροάτης ήταν εκτεθειμένος.

Στο 14’ βρέθηκε σε καλή θέση ο Πινέδα, αλλά τον έκοψε πριν εκτελέσει ο Νταρίντα. Στο 20’ από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, η κεφαλιά του Βίντα απομακρύνθηκε από τον Μπράμπετς.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Άρη ήταν στο 23’, όταν από λάθος του Γιόνσον έκανε το σουτ ο Σαβέριο και κατέληξε στην αγκαλιά του Αθανασιάδη

Στο 26’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να σκοράρουν, αλλά και πάλι το γκολ δεν μέτρησε. Ο Νταρίντα έβγαλε τετ α τετ ο Μορόν με τον Αθανασιάδη, ο Ισπανός φορ έσκαψε εκπληκτικά για το 1-0, αλλά ήταν οφσάιντ.

Στο 30’ από σέντρα του Σιντιμπέ, την κεφαλιά του Βίντα μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα και στο 32’ η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία. Πάσα του Άμραμπατ, ο Βίντα βγήκε απέναντι από τον Κουέστα και πλάσαρε, ωστόσο, ο Ισπανός γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 33’ από πάσα του Μάνταλου πάλι ο Βίντα εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Στο 35’ ο Μορόν πέρασε κάθετη στον Νταρίντα, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε.

Στο 45’+1’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Σε ιδανικό σημείο για την ίδια και στο χειρότερο για τον Άρη. Ο Μάνταλος έκανε το κόρνερ, ο Μήτογλου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα από την κόντρα στρώθηκε στον Γιόνσον κι αυτός από το ύψος της μικρής περιοχής με σουτ σημάδεψε τον Κουέστα. Μετά την προσωρινή απόκρουση του Ισπανού, όμως, η μπάλα κατέληξε στον Γκατσίνοβιτς κι αυτός με αριστερό σουτ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Οι Θεσσαλονικείς φυσικά δεν είχαν άλλη επιλογή από το να επιτεθούν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάντζιος έριξε στο ματς Ζαμόρα και Φετφατζίδη, αλλά η ισοφάριση ήρθε από στατική φάση. Ο Σουλεϊμάνοφ στο 58’ εκτέλεσε από αριστερά φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και ο Μορόν νίκησε εύκολο τον Ρότα στη μονομαχία και με κεφαλιά σημείωσε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι είχαν ψυχολογία και στο 60’ απείλησαν εκ νέου, αλλά ο Βίντα έκανε τρομερή επέμβαση στον Νταρίντα πριν αυτός πλασάρει από τη μικρή περιοχή.

Η Ένωση μετά την ισοφάριση χρειάστηκε δέκα λεπτά για να… συνέλθει. Μετά το 65′ πήρε ξανά τα ηνία και στο 68′ ο Μάνταλος σούταρε από πλάγια θέση και ο Κουέστα μπλόκαρε, ενώ στο 72′ η κεφαλιά του Τσούμπερ δεν προβλημάτισε τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Ο Ματίας Αλμέιδα ήθελε ένα δεύτερο γκολ κι όχι να πάει το ματς στην παράταση. Πέρασε στο ματς τους Πόνσε, Αραούχο και τοποθέτησε τον Πινέδα δεξί μπακ, ενώ αριστερά ήταν ο Πήλιος. Στο 82′ η Ένωση αναπτύχθηκε καλά, η μπάλα έφτασε στον Άμραμπατ δεξιά, ο οποίος αντί να γυρίσει σε συμπαίκτη σούταρε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία ενέργεια του Άμραμπατ, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Πισάρο, ενώ ο Φερνάντες αντικατέστησε τον Μάνταλο. Ήταν, ωστόσο και η τελευταία τελική στην κανονική διάρκεια και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Βέβαια, στο 84′ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πήλιου στον Σουλεϊμάνοφ, αλλά δεν δόθηκε κάτι.

Το παιχνίδι στην παράταση ήταν φυσικά σε τεντωμένο σκοινί. Η Ένωση είχε την κατοχή και ήταν αυτή που πιο ζωηρά αναζητούσε το γκολ. Στο 105′ ο Πόνσε βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ρόουζ με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε πέναλτι με τον Νταμπάνοβιτς και τον Ζέμπετς στο VAR να θεωρούν ότι βρήκε στο χέρι στήριξης.

Στο 113′ ο Άρης απείλησε από στατική φάση. Ο Αθανασιάδης απομάκρυνε πάνω στον Ρόουζ κι αυτός με το αριστερό εντός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Η παράταση έληξε με φάση για την Ένωση. Στο 121′ κι από εκτέλεση κόρνερ ο Πόνσε έκανε την κεφαλιά και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Η διαδικασία των πέναλτι :

Φαμπιάνο  1-0
Βίντα, απέκρουσε ο Κουέστα
Μορόν  2-0
Φαν Βέερτ  2-1
Φετβατζίδης, άουτ
Πόνσε, απέκρουσε ο Κουέστα
Νταρίντα  3-1
Πινέδα  3-2
Βεστράτε  4-2

Συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (105′ Φεράρι), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (39’ λ.τρ. Ρόουζ), Ντουκουρέ (53’ Ζαμόρα), Τζούρασεκ (91′ Βερστράτε), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53’ Φετφατζίδης), Μορόν

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (64’ Πήλιος), Ρότα (73′ Αραούχο), Βίντα, Μήτογλου, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ (83′ Πισάρο) Γκατσίνοβιτς (106′ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (73′ Πόνσε)

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Επαναληπτικοί αγώνες

Τετάρτη 10/1

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης  1-1 [2-0]
ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ  0-2 [0-1]

Τρίτη 16/1

Ατρόμητος – ΑΕΛ  4-0 [1-1]

Τετάρτη 17/1

Athens Kallithea – Παναιτωλικός  2-2 [2-3]
Κηφισιά – ΟΦΗ  1-1 [1-3]
Άρης – ΑΕΚ  1-1, 4-2 πεν [0-0]
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  (21.00) [1-1]

Πέμπτη (18/1)

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (19.00) [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected