Κατηγορίες
Διάφορα

Οι απαντήσεις στο ερώτημα: “Γιατί καταρρέουν οι γιατροί του ΕΣΥ;” (της Νίκης Μπάκουλη)

φωτ. SOOC

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, αλλά δεν είπε πράγματα που μπορούν να σταματήσουν τα πλάνα για απεργία στα τέλη του Φλεβάρη.

Με την Όλγα Κοσμοπούλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΪΝΑΠ), είχαμε μιλήσει πρώτη φορά στις αρχές του Οκτωβρίου του 2022. Ο λόγος ήταν η έλλειψη αναισθησιολόγων γενικά από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Αφορμή στάθηκε η λίστα αναμονής 2.925 προγραμματισμένων χειρουργείων, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο Παίδων της Ελλάδας, το «Αγία Σοφία».

Ο τότε υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε δηλώσει πως δεν υπήρχε «μαγική λύση», ως προς την άμεση και συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι πέραν της μετακίνησης αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, έκανε και προκήρυξη κατά προτεραιότητα για θέσεις αναισθησιολόγων στο «Αγία Σοφία».

Από τότε το NEWS 24/7 είχε τονίσει το παγκόσμιο πρόβλημα με την έλλειψη της συγκεκριμένης ειδικότητας. Η κυρία Κοσμοπούλου είχε διευκρινίσει ότι στην Ελλάδα δεν ίσχυε ακριβώς ό,τι εκτός συνόρων, καθώς «το σύστημα υγείας έχει εγκαταλειφθεί συνολικά μετά τα μνημόνια», όταν πολλοί νέοι γιατροί βρήκαν δουλειές στο εξωτερικό.

Η παθολόγος-λοιμωξιολόγος είχε κάνει λόγο για «ιστορία αιμορραγίας μιας δεκαετίας» στο ΕΣΥ. Από ό,τι φαίνεται, η αιμορραγία αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά.

Η συνέχεια ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P