Κατηγορίες
Αθλήματα

Άλμα στα 2,21 μ. από τον Αντώνη Μέρλο στο ύψος, ελληνικές παρουσίες σε αγώνες στο εξωτερικό

Μόλις στον δεύτερο αγώνα του στη σεζόν ο Αντώνης Μέρλος κατάφερε να βρεθεί στις επιδόσεις που έχει θέσει ως βασικό στόχο για φέτος.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε τα 2,21 μ. στο ύψος στο μίτινγκ του Λουξεμβούργου και ισοφάρισε το ρεκόρ του στον κλειστό. Παράλληλα κατάφερε σχετικά νωρίς στη σεζόν να κινηθεί σε άλματα πάνω από τα 2,20 μ. και πλέον θα επιδιώξει τη σταθερότητα σε μεγαλύτερα ύψη. Ο Μέρλος αισθανόταν καλά και επέλεξε έπειτα να αφήσει τα 2,24 μ. για να κάνει τρεις καλές, αλλά αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,26 μέτρα. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 2,24 μ. επίδοση, που θέλει να βελτιώσει στους αγώνες που ακολουθούν. Ο Μέρλος ξεπέρασε με την πρώτη τα 2,10 μ., 2,14 μ., 2,18 μ. και με τη δεύτερη τα 2,21 μέτρα.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου έκανε σήμερα τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν στο μίτινγκ κλειστού στο Λουξεμβούργο.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου τερμάτισε τέταρτη στη δεύτερη προκριματική σειρά με 8.24 και παρότι προκρίθηκε στον τελικό των 60 μ. εμπ. δεν αγωνίστηκε καθώς αισθάνθηκε μια ενόχληση στη γάμπα στα μισά της κούρσας. “Περίπου στα μισά αισθάνθηκα μια ενόχληση στη γάμπα κι έτσι προτίμησα να μην αγωνιστώ στον τελικό. Πιστεύω πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό”, είπε η αθλήτρια που είναι σε καλή κατάσταση και έδειξε ιδιαίτερα βελτιωμένη στην εκκίνηση της.

Η Ελένη Πόλακ ήταν πέμπτη στο επί κοντώ με καλύτερη προσπάθεια στα 4,30 μ. και χαμένες προσπάθειες στη συνέχεια στα 4,40 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε τον πρώτο εκτός συνόρων αγώνα της στη σεζόν.

Το παρών στην ίδια διοργάνωση έδωσε και ο Οδυσσέας Μουζενίδης, που ήταν έκτος στη σφαιροβολία με 18,87 μέτρα. Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ είχε ακόμη βολές στα 18,29 μ., 18,57 μ., 18,13 μ. και ήταν άκυρος στις δύο τελευταίες προσπάθειες.

Ντεμπούτο Μίτα με 2,06 μ.

Ο Ανδρέας Μίτα ξεκίνησε τους αγώνες του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με συμμετοχή σε αγώνες στο Κόλλετζ Στέιστον του Τέξας. Ο 19χρονος κατέλαβε την τρίτη θέση στο ύψος με 2,06 μ., ενώ στη συνέχεια ήταν άκυρος στα 2,11 μέτρα. Ο νεαρός διανύει την πρώτη του σεζόν στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον.

Βολίκας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Λάμπρος Βολίκας αγωνίστηκε το Σάββατο στο μίτινγκ της Κωνσταντινούπολης και έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του 2023. Ο αθλητής από τη Χίο διένυσε την απόσταση σε 6.76 κι έδειξε από νωρίς στη σεζόν πως μπορεί να παίξει ρόλο στους δρόμους ταχύτητας το φετινό καλοκαίρι. Η Μελίσσα Αναστασάκης έτρεξε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη 3.000 μ. και σημείωσε 9.22.81, ενώ ο Χαρίδημος Ξενιδάκης έκανε καλό πρώτο 800άρι με 1.50.73. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ανθή Κυριακοπούλου πέτυχε 2.11.00.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς αγωνίστηκε σε μίτινγκ της Ελβετίας και σημείωσε 6.85 στα 60 μέτρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected