Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Επιστρέφει στην Ελλάδα για το Αιγάλεω ο Σταύρος Ζαρόκωστας

Η ΠΑΕ Αιγάλεω ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον Σταύρο Ζαρόκωστα.

Είναι γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου 1997 στο Λεωνίδιο, ωστόσο είναι μεγαλωμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από όπου και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο.

Αγωνίζεται ως επιθετικός και προηγούμενη ομάδα του ήταν η Χάκα στη Φινλανδία με την οποία τον τελευταίο 1.5 χρόνο πρωταγωνίστησε στη Veikkausliiga (Α κατηγορία) έχοντας 58 συμμετοχές, 13 γκολ και 7 ασίστ, ενώ τον περασμένο Ιούλιο αγωνίστηκε με τους Σκανδιναβούς στα προκριματικά του Europa Conference League.

Ένας παίκτης με ταλέντο, εμπειρία και εξαιρετικές εμφανίσεις σε Αμερική και Φινλανδία, με το όνομά του να απασχολεί μεταγραφικά και ομάδες της Super League.

Ο 27χρονος σέντερ φορ πριν μετακομίσει στην Ευρώπη, αγωνιζόταν στις ΗΠΑ, αρχικά με τους Rhode Island Rams που διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας στο Κολεγιακό πρωτάθλημα και εν συνέχεια στην USL Championship και την Charleston όπου κατέγραψε 43 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Το 2020 ο Ζαρόκωστας ήταν στις επιλογές των New York Red Bulls στο MLS SuperDraft.

Αν και μεγαλωμένος στην Αμερική, ο Σταύρος Ζαρόκωστας έχει ισχυρούς “δεσμούς” με το Αιγάλεω, καθώς η μητέρα του, Βασιλική, όπως και η οικογένεια της κατοικούσαν για χρόνια στην περιοχή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected