Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Ο Άρης φέρνει στην Ελλάδα τον Jewison Bennette (vid)

Ακόμη έναν Κοσταρικανό ετοιμάζεται να προσθέσει ο Άρης στο ρόστερ του, συμφωνώντας με τη Σάντερλαντ για τον δανεισμό του Τζούισον Μπένετ μέχρι το φινάλε της φετινής σεζόν.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός ήταν στο στόχαστρο τόσο των “κιτρινόμαυρων” όσο και της Χιμπέρνιαν, όπως αναφέρουν και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, με τους πρώτους να κερδίζουν σε αυτή την… κούρσα και έτσι ετοιμάζεται να φέρουν τον παίκτη στη Θεσσαλονίκη για το επόμενο εξάμηνο.

Ο Μπένετ είναι η περίπτωση που “έτρεχε” ο Άρης τις τελευταίες μέρες και είχε ρίξει το βάρος. Ένας παίκτης με περιθώρια εξέλιξης και τον οποίο για να αποκτήσει με μεταγραφή το καλοκαίρι θα πρέπει να καταβάλλει 3 εκατ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε με τους Άγγλους για την οψιόν που μπήκε στον εξάμηνο δανεισμό του.

Το who is who
O Μπένετ ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειράς του, τη Χερεντιάνο, με την οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο του 2021 σε ηλικία 16 ετών. Έπειτα από 35 συμμετοχές, με τρία και πέντε ασίστ, εντοπίστηκε από τη Σάντερλαντ η οποία κατέλαβε 1,3 εκατ, ευρώ στους Κοσταρικανούς για τον φέρει στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Αγγλία.

Πέρυσι με τις “μαύρες γάτες” είχε 19 συμμετοχές στην Τσάμπιονσιπ, FA Cup και Καραμπάο Καπ, μετρώντας παράλληλα δύο γκολ και μία ασίστ ενώ είχε και πέντε συμμετοχές με την U21 (1 γκολ, 2 ασίστ).

Φέτος τα πράγματα κύλησαν πολύ διαφορετικά για τον Μπένετ με μόλις μία συμμετοχή εννέα λεπτών στην Τσάμπιονσιοπ κόντρα στη Σάουθαμπτον τον περασμένο Σεπτέμβριο, προλαβαίνοντας να δώσει και μία ασίστ στα εννέα λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο παίκτης δεν έβρισκε τον χρόνο που ήθελε και στον Άρη φιλοδοξεί ότι αυτό θα αλλάξει. Ο Μπένετ έχει αριστερό πόδι, αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ και έχει ύψος 1,73.

*Με στοιχεία από το AllAbout Aris

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected