Κατηγορίες
Διάφορα

Οι Έλληνες της Κριμαίας ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να εφοδιάζει με όπλα και πυρομαχικά την Ουκρανία

Ο επικεφαλής του συλλόγου των Ελλήνων της Κριμαίας «Ταυρίδα», Ιβάν Σόνους, κάλεσε τις ελληνικές αρχές και την κυβέρνηση να μη δώσουν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία.

«Η ιστορία της φιλίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας έχει βαθιές ρίζες. Η Ρωσία και η Ελλάδα είναι μαργαριτάρια ιστορικής, πολιτιστικής, πνευματικής κληρονομιάς και της ορθόδοξης θρησκείας. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το παράδειγμα των Αμερικανών και να μη μεταφέρει όπλα στις εγκληματικές αρχές της Ουκρανίας, που μισούν τον ρωσικό και τον ορθόδοξο κόσμο», δήλωσε ο Σόνους στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαφορετικά η Ελλάδα θα αποδυναμώσει τη δική της ασφάλεια και θα υπονομεύσει τα ιστορικά θεμελιώδη θεμέλια της ρωσοελληνικής φιλίας.

Η Κριμαία επανενώθηκε τον Μάρτιο του 2014 μετά από δημοψήφισμα με τη Ρωσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα συνολικά οι Έλληνες της Κριμαίας φτάνουν τους 210.000 περίπου και στηρίζουν τη ρωσική διοίκηση καθώς είχαν διωχθεί από τους Ουκρανούς και ειδικά από την κυβέρνηση Ζελένσκι που είχε απαγορεύσει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

«Οι Έλληνες είναι ιστορικοί κάτοικοι της Κριμαίας. Αυτό είναι αναμφισβήτητο γεγονός. Για την παρουσία μας εδώ μιλάνε τα ελληνικά μνημεία και η ίδια η ιστορία. Οι Έλληνες συμμετείχαν ενεργά στις εξελίξεις που είχαν σχέση με την περιοχή, διατηρώντας άσβεστη σχέση με την Αρχαία Ταυρίδα και σημερινή Κριμαία», είχε τονίσει παλαιότερα ο Ιβάν Σόνους.

*Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected