Κατηγορίες
Αθλήματα

Πτήση για τoν Τεντόγλου στα 8,26 μέτρα λίγο πριν το Παγκόσμιο (vids)

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε σήμερα στο ΣΕΦ με στόχο να φύγει με μία επίδοση που θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο στις εξέδρες και κυρίως τον ίδιο.

Μπροστά σε 8.000 χιλιάδες φίλους του στίβου και σε εκατοντάδες παιδιά που ήρθαν στο στάδιο για να χειροκροτήσουν τους Έλληνες αθλητές, και τον ίδιο, κατάφερε να πετύχει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,82 μ. κι ακόμη και αν είχε στο μυαλό του να αναχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, δε θα το έκανε αν δε συνδύαζε την παρουσία του με μια επίδοση του επιπέδου του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 πέτυχε στη συνέχεια 8.09 μ. και στην τρίτη σε 8,26 μ. για να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ και να ισοφαρίσει το ρεκόρ διοργάνωσης. Μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση σε ένα στάδιο, όπου πολλές φορές στο παρελθόν έχει πει πως δεν τον ευνοεί για μεγάλες επιδόσεις.

Ο Τεντόγλου επέλεξε στη συνέχεια να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, όχι όμως για να κάνει άλλα άλματα, αλλά να παρακολουθήσει τις προσπάθειες του φίλου του Εμμανουήλ Κάραλη, που την ίδια στιγμή δοκίμαζε στα 5,90 μέτρα. Ο σημερινός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου πριν από το Παγκόσμιο της Γλασκόβης και σίγουρα ήταν ένας θετικός δείκτης για την παρουσία του εκεί.

“Έκανα μόνο τρία άλματα. Είμαι ευχαριστημένος που βγήκε καλή επίδοση. Συνεχίζουμε για το Παγκόσμιο τώρα. Γεμάτο το στάδιο όπως και πέρυσι. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Το Παγκόσμιο είναι σε δύο εβδομάδες και εκεί θα είναι άλλος αγώνας για εμένα. Θα είμαι έτοιμος, έχω αυτοπεποίθηση. Το στάδιο στη Γλασκόβη είναι από τα αγαπημένα μου”, είπε ο Τεντόγλου, που για πολύ ώρα μετά το τέλος του αγώνα έμεινε υπομονετικά στο στάδιο για να ικανοποιήσει τους μικρούς φίλους, που ζήταγαν με αγωνία και μεγάλο χαμόγελο ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected