Κατηγορίες
Διάφορα

Οι πρώτες εικόνες από την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα (photos+vids)

Συνολικά θα συγκεντρωθούν πάνω από 150 τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με τους χιλιάδες αγρότες που έρχονται στην πρωτεύουσα με λεωφορεία και αυτοκίνητα, από τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να συνεχίσουν να υπάρχουν η παραδοσιακή γεωργία και η κτηνοτροφία.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι το κομβόι των πάνω από 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες και συνέχισε για την Αθήνα, με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ, γίνεται εκτροπή των οχημάτων από την Πειραιώς στην Κολωνού για το πρώτο γκρουπ με τα 9 τρακτέρ, που κατευθύνθηκε μέσω της Πειραιώς στο Σύνταγμα.

Το 2ο γκρουπ με 78 τρακτέρ πέρασε τον ΣΕΑ Βαρυμπόμπης, ενώ το τρίτο γκρουπ με 50 τρακτέρ αυτή την ώρα πέρασε επίσης τα διόδια Αφιδνών.

Τα πρώτα 19 τρακτέρ ξεκίνησαν για τη Λεωφόρο Αθηνών, πριν μπουν στο κέντρο της Αθήνας, όταν και θα τεθούν σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την άφιξη των αγροτών αναμένουν οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι σε ένδειξη συμπαράστασης έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στη Σπύρου Πάτση επί της λεωφόρου Αθηνών.

Παράλληλα, την πορεία τους προς το Σύνταγμα και το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο συνεχίζουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, που έφτασαν στα ΣΕΑ Μεγάρων μετά τη 1 το μεσημέρι.

Το συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα, ενώ λίγο μετά τις 9 το πρωί τα τρακτέρ ξεκίνησαν από το Κάστρο Βοιωτίας.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected