Αθλήματα

ATP Rankings: Στο Νο12 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά με προοπτική για Top-10

Υποχώρησε στο No12 των ATP Rankings ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στο Los Cabos φτάνοντας ως τα ημιτελικά. Η ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ τον έφερε μία θέση πίσω στην παγκόσμια κατάταξη, και ο Νορβηγός ανέβηκε στο No11.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Top-10 την ερχόμενη Δευτέρα, μέσα από μια καλή πορεία στο Ακαπούλκο. Αυτή τη στιγμή είναι στο Νο10 του Live Ranking, μιας και οι Ντε Μινόρ και Φριτς έχουν να υπερασπιστούν βαθμούς.

Αντιθέτως, ο ίδιος δεν έχει να καλύψει βαθμούς, ενώ θα αγωνιστεί και στα διπλά της ATP 500 διοργάνωσης, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος θα κάνει πρεμιέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/2), απέναντι στον 26χρονο Ρώσο, Ρομάν Σαφιούλιν.

Αναφορικά τώρα με τις υπόλοιπες θέσεις του Top-10, δεν υπήρξε καμία αλλαγή παρά μόνο αυξομειώσεις στις βαθμολογικές συγκομιδές των παικτών. Οι Κάρλος Αλκαράθ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχασαν 300 και 250 βαθμούς, όμως έμειναν στο No2 και στο No4 αντίστοιχα.

Εκτός της κορυφαίας 10άδας, ο Κάρεν Χατσάνοφ κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο No15, το ίδιο και ο Φρανσίσκο Σερούντολο που βρίσκεται πλέον στο No20, ενώ μία θέση πάνω και νέο career high εξασφάλισε ο Σεμπάστιαν Μπαέζ (No21), που κατέκτησε τον τίτλο στο Ρίο.

Η παγκόσμια κατάταξης της ATP (μέχρι 26/02/24)
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected