Κατηγορίες
Διάφορα

Ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν από τη Βουλή τα ονόματα των νεκρών;

φωτ. INTIME

Ένα “πινγκ πονγκ” ευθυνών παρατηρείται τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το συμβολικό γράψιμο των ονομάτων των 57 νεκρών στα Τέμπη, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Συνεργεία του Δήμου έσπευσαν νύχτα – λίγες μόλις ώρες αφότου πραγματοποιήθηκε η μεγαλειώδης διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη μαύρη επέτειο – να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων.

Την “καυτή πατάτα”, ωστόσο, για το ποιος έδωσε την εντολή για τον εσπευσμένο μεταμεσονύχτιο καθαρισμό αρνούνται να κρατήσουν τόσο το Φρουραρχείο της Βουλής όσο και ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος σημειώνεται πως είθισται να έχει τον τελευταίο λόγο για την καθαριότητα του Μνημείου…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uncover (@uncover.nmp)


Το χρονικό
Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης (29/02), στα social άρχισαν να διαρρέουν βίντεο από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στα οποία εικονίζονταν συνεργεία καθαρισμού αποτελούμενα από δύο υδροφόρες του Δήμου Αθηναίων να σβήνουν τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών – λίγες μόλις ώρες αφότου γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές στο πλαίσιο της τεράστιας απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης.

Οι εικόνες, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν οργή: Προς τι η βιασύνη του κρατικού μηχανισμού να εξαφανιστεί τάχιστα αυτός ο τρόπος δράσης και διαμαρτυρίας την ημέρα που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών. Απλή απερισκεψία; Ή μήπως επειδή δεν είναι διαχειρίσιμη και ανεκτή από τον κρατικό μηχανισμό η οργή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς αστερίσκους ή εξαιρέσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι ένοχοι;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NEWS 24/7 (@news247gr)

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected