Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

Πέρασε από την Καστοριά ο ΠΑΟΚ και πλησιάζει σε έναν ακόμη τίτλο

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στην Α Εθνική Γυναικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στην Καστοριά του τοπικού ΓΠΟ με 2-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Ο “δικέφαλος” έχει το απόλυτο στις νίκες, έχει δεχτεί μόλις τέσσερα τέρματα και με τους 51 βαθμούς (14 περισσότερους από τον Παναθηναϊκό) είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Το φιλμ

Οι “ασπρόμαυρες” μπήκαν δυνατά από τα πρώτα λεπτά, και μόλις στο 2ο λεπτό, το σουτ της Χαλατσογιάννη πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στο 10ο λεπτό, η Βαρδαλή έβγαλε σε τετ-α-τετ την Ακίντα, ωστόσο η επιθετικός του ΠΑΟΚ νικήθηκε από την αντίπαλη τερματοφύλακα.

Με την κατοχή να είναι συνεχώς στα πόδια των παικτριών του ΠΑΟΚ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις, ο “δικέφαλος” απείλησε στο 30ό λεπτό και πάλι με την Ακίντα, της οποίας το σουτ μπλόκαρε η τερματοφύλακας της Καστοριάς.

Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από μεγάλη μπαλιά της Χαλατσογιάννη, η Χέλμβαλ υποδέχτηκε υπέροχα και εκτέλεσε με το αριστερό όμορφα, γράφοντας το 0-1.

Στο 37ο λεπτό, ο “δικέφαλος” θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, ωστόσο η Τζούρτζεβιτς από πλεονεκτική θέση, από τη γωνία της μικρής περιοχής, αστόχησε. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε, με αυτό να είναι και το τελικό σκορ του πρώτου μέρους.

Ίδια εικόνα είχε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να είναι διαρκώς στην επίθεση, και τις αντίπαλες να αμύνονται μαζικά. Στο 60′, ο “δικέφαλος” έφτασε πολύ κοντά στο 0-2, ωστόσο η διπλή ευκαιρία των Παπαδοπούλου και Ακίντα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 71ο λεπτό, η Βαρδαλή, μετά από κόρνερ της Σιδηροπούλου, απείλησε με σουτ ωστόσο δεν βρήκε στόχο. Πέντε λεπτά αργότερα, η αρχηγός του Δικεφάλου έφτασε σε τετ-α-τετ, μετά από πάσα της Ακίντα, ωστόσο νικήθηκε από την αντίπαλη τερματοφύλακα.

Στο διάστημα και μέχρι το δεύτερο τέρμα του ΠΑΟΚ, η ομάδα της Καστοριάς πίεσε πολύ τις πρωτοπόρες και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να φτάσει στο τέρμα, που θα άλλαζε την εικόνα του ματς.

Στο 90+3′ όμως ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» την υπόθεση νίκη. Η Παπαδοπούλου βρήκε τη Χέλμβαλ, με τη Σουηδή επιθετικό να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό της, αλλά και δεύτερο για τον Δικέφαλο, διαμορφώνοντας το 0-2, το οποίο ήταν και τελικό σκορ.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου, αφιέρωσαν τη νίκη τους στη συμπαίκτρια τους, Ναταλία Γιοβάνη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο φιλικό κόντρα στη Masinac, και θα μείνει εκτός έως το τέλος της φετινής σεζόν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected