Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Αυτή η νίκη πανηγυρίστηκε περισσότερο από τις άλλες : Η Γουίμπλεντον κέρδισε τη μισητή ΜΚ Ντονς! (vid)

Το 2001 οι φίλοι της ιστορικής Γουίμπλεντον είδαν μια κοινοπραξία από επενδυτές άσχετους με την μπάλα να τους κλέβει την ομάδα, να τη μεταφέρει σε άλλη πόλη και να τη μεταμορφώνει σε ΜΚ Ντονς.

Ένα χρόνο μετά κάποιοι εξ αυτών αποφάσισαν να ιδρύσουν μια νέα Γουίμπλεντον, σαν αυτή που υποστήριζαν μια ζωή. Μόνοι τους.

Η προσπάθεια τους ξεκίνησε από τον πάτο του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά μέσα σε μερικά χρόνια κατάφεραν και επέστρεψαν στις επαγγελματικές κατηγορίες, έφτιαξαν το δικό τους γήπεδο στον ίδιο χώρο που βρισκόταν το παλιό της και φέτος παίζουν στη League Two. Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η ΜΚ Ντονς, που δυο δεκαετίες μετά έχει ακόμα πρόεδρο τον τύπο που τους έκλεψε το σύλλογο.

Το Σάββατο (2/3) οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο νέο γηπεδάκι της Γουίμπλεντον, σε ένα ντέρμπι μίσους διαφορετικό από τα άλλα, που συνήθως καταλήγει με νικήτρια την πιο ισχυρή ομάδα. Αυτή που οι οπαδοί της Γουίμπλεντον δεν καταδέχονται να ονοματίσουν αφού χρησιμοποιεί το δικό τους παρατσούκλι, το “Ντονς”. Όχι όμως αυτή τη φορά.

Οι οπαδοί που βρέθηκαν εκείνο το βράδυ του Μαΐου του 2002 στην παμπ και πήραν την πολύ δύσκολη απόφαση να φτιάξουν την αγαπημένη τους ομάδα από την αρχή, κέρδισαν. Με 1-0.

Με γκολ στο 94′. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε…

Πηγή :El Sombrero

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected