Κατηγορίες
Διάφορα

Μπάζωμα Τεμπών : “Μεταφέραμε 300 κυβικά χώμα με 20 φορτηγά, ουδέποτε επιχείρησε γερανός στον χώρο”

Μια νέα σοκαριστική αποκάλυψη έχει να προσθέσει ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο στο «μωσαϊκό» του εγκλήματος των Τεμπών.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε την κατάθεση ενός χειριστή εκσκαφέα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα χωματουργικά έργα που έγιναν άρον – άρον στο σημείο του δυστυχήματος. Εκεί αποκαλύπτεται ότι απομακρύνθηκε ένας τεράστιος όγκος χώματος με απίστευτη βιασύνη και προχειρότητα, διότι η πυροσβεστική είπε ότι δεν… χρειαζόταν!

Συγκεκριμένα ο χειριστής του εκσκαφέα κατέθεσε ότι: «Μεταφέραμε 20 φορτηγά με 300 κυβικά χώμα από το σημείο του δυστυχήματος σε ένα δικό μας χωράφι, αφού η πυροσβεστική είπε πως δεν τα χρειαζόταν».

Σε αυτόν τον όγκο χώματος, πέρα από το γεγονός ότι θα μπορούσαν να ανιχνευτούν σημαντικότατα στοιχεία, πιθανότατα υπήρχε στάχτη και λείψανα από τις σωρούς των νεκρών! Δηλαδή δεν μιλάμε μόνο για άθλιες πρακτικές συγκάλυψης, αλλά και για ιεροσυλία! Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι γονείς των νεκρών παιδιών είπαν συντετριμμένοι σε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ ότι «των δικών μας νεκρών η τέφρα πετάχτηκε»!

Ακούγοντας αυτές τις απίστευτες αποκαλύψεις, ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να οργιστεί με την προχειρότητα που λειτούργησαν οι Αρχές, αν σε όλα αυτά δεν υπήρχε… σκοπιμότητα! Όμως οι απανωτές αποκαλύψεις που αφορούν την αμαρτωλή επιχείρηση μπαζώματος, «φωνάζουν» ότι υπήρχε σκοπιμότητα να «καθαριστεί» ο τόπος του εγκλήματος.

Ήδη έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας η αποκάλυψη ότι το μπάζωμα το ανέλαβε με απευθείας ανάθεση μια εταιρεία – «φάντασμα», η «ΤΣΑΠΑΤΟΡΗΣ ΓΕΡΑΝΟΙ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΙΚΕ» που δεν υπήρχε όταν εκτελούνταν οι εργασίες, αλλά συστάθηκε μετά και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου 2023, έναν μήνα μετά το μπάζωμα! Το σύνολο των εργασιών εκτελέστηκε από πέντε εταιρείες που όλες ανέλαβαν το έργο με απευθείας ανάθεση, με συνολικό κόστος 647.862,80 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το κόστος λειτουργίας του συστήματος τηλεδιοίκησης που δεν λειτουργούσε στις 28 Φλεβάρη του 2023 για να σώσει τις 57 ζωές, ήταν 200.000 ευρώ!

Δηλαδή βρέθηκαν σχεδόν 650.000 ευρώ σε λίγες μέρες προκειμένου να αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος, αλλά δεν βρίσκονταν 200.000 ευρώ επί 4 χρόνια για να μη θρηνήσουμε θύματα, που τελικά θρηνήσαμε!

Η κατάθεση του χειριστή εκσκαφέα έρχεται να προστεθεί στις συνεχόμενες αποκαλύψεις που έχουν σοκάρει και εξαγριώσει τους συγγενείς των θυμάτων. Έπρεπε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από την τραγωδία για να αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ότι πετάχτηκε σημαντικό τμήμα από τον τόπο του δυστυχήματος, σε ιδιωτικό χώρο που ουδέποτε έγινε γνωστός από τις κρατικές αρχές! Έως τώρα το μόνο που γνωστοποιούσαν οι Αρχές, είναι το σημείο που εναποτέθηκαν τα βαγόνια, στη θέση Κουλούρι. Τίποτε άλλο.

Επομένως, αυτός ο όγκος χώματος ουδέποτε ερευνήθηκε από τεχνικούς συμβούλους (είτε τους διορισμένους από το κράτος, είτε τους πραγματογνώμονες που έχουν προσλάβει οι συγγενείς) και φυσικά αυτό το γεγονός από μόνο του αποτελεί ένα ξεχωριστό σκάνδαλο, ανάμεσα στα πολλά. Ερευνητές της υπόθεσης αναφέρουν ότι «αυτά τα πεταμένα χώματα σε χωράφι εταιρείας με εκσκαφείς ίσως κρύβουν αξιοποιήσιμα στοιχεία».

Τέμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα – «Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία γερανού να επιχειρεί στο σημείο μετά το μπάζωμα»

Βαγγέλης Βλάχος : «Δεν υπάρχει καμία φωτογραφία γερανού να επιχειρεί στο σημείο μετά το μπάζωμα»

Ο αδερφός του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, Βαγγέλης Βλάχος, διέλυσε το αφήγημα που αναπαράγεται για το εγκληματικό μπάζωμα στα Τέμπη. Ποιο ήταν αυτό; Ότι ο τόπος της τραγωδίας εκχερσώθηκε και τσιμενταρίστηκε – δήθεν – για να μπορέσουν να… πατήσουν οι γερανοί ώστε να σηκώσουν τα βαγόνια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται καν επιχειρήματα για να καταρριφθεί. Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να βρει φωτογραφίες από τις εργασίες απομάκρυνσης των βαγονιών στο σημείο σύγκρουσης των τρένων. Σε αυτές φαίνονται ξεκάθαρα γερανοί να έχουν στήσει τα εκτεινόμενα «πόδια» τους στο χώμαπριν καν ξεκινήσει η επιχείρηση του μπαζώματος.

Πάνω σε αυτήν την απλή αλλά ουσιαστικότατη παρατήρηση, ο Βαγγέλης Βλάχος έγραψε στο Χ (πρώην twitter): «αλήθεια, υπάρχει έστω μια φωτογραφία ενός γερανού να επιχειρεί στο σημείο ΜΕΤΑ από τη διαμόρφωση του χώρου;».

Η απάντηση είναι: όχι. Όσο και να ψάχνει κανείς, δεν θα βρει κάποια φωτογραφία με γερανούς να πατάνε πάνω στον μπαζωμένο – πλέον – χώρο. Οι γερανοί μπορούσαν να κάνουν άνετα τη δουλειά τους στο χώμα, χωρίς να χρειάζεται κανένα μπάζωμα. Το έχουμε δει να γίνεται «άπειρες» φορές σε έργα οικοδομών.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε 2 φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας:

Τέμπη: O B.Βλάχος απαντά στον ισχυρισμό ότι ο χώρος τσιμεντώθηκε δήθεν για να πατήσουν οι γερανοί - «Δεν υπήρχε κανένας λόγος για βιαστική αλλοίωση του χώρου».

Τέμπη: O B.Βλάχος απαντά στον ισχυρισμό ότι ο χώρος τσιμεντώθηκε δήθεν για να πατήσουν οι γερανοί - «Δεν υπήρχε κανένας λόγος για βιαστική αλλοίωση του χώρου».

*με στοιχεία από το Sportime

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected