Super League 1

“Διπλό” με Μορόν ο Άρης στην Τούμπα, χαμόγελα στην ΑΕΚ! (vid)

Σπουδαίο “διπλό” για τον Άρη στην Τούμπα, που αλλάζει τα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας των play off.

Ο…γκολεαδόρ Μορόν ήταν ο “θύτης” στην αποψινή νίκη των “κιτρινόμαυρων” στο γήπεδο της Τούμπας, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που δεν είχε ουσία και μοιραία γνώρισε μια ήττα που τον ρίχνει από την κορυφή.

Γνωρίζαμε εξαρχής πως η Τούμπα θα ήταν άδεια και πως ο ΠΑΟΚ δεν θα είχε την στήριξη του κόσμου του, αλλά ουδείς φανταζόταν πως ο Άρης θα έκανε μία διετία μετά, ένα δεύτερο διαδοχικό clean sheet σε αυτό το γήπεδο…

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν «στημένη» εξαιρετικά. Δεν δεχόταν φάσεις, περιόριζε τις απειλές και έμοιαζε πιο «φρέσκια», καθώς είχε μεσολαβήσει μία ημέρα ξεκούρασης παραπάνω, συγκριτικά με τον συμπολίτη του.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ πριν από τρεις ημέρες, είχε ένα ταξίδι να διαχειριστεί και έμοιαζε να μην μπαίνει στο «πνεύμα» των play offs. Το σκορ άνοιξε με υπέροχο, διαγώνιο πλασέ ο Μορόν, ο οποίος πήρε την μπάλα από τον Σαβέριο και δεν άφησε ούτε στον Κοτάρσκι, ούτε στους αμυνόμενους, περιθώριο αντίδρασης.

Και παρότι ο ΠΑΟΚ είχε 60 αγωνιστικά λεπτά μπροστά του, δίχως τις καθυστερήσεις, δεν σκόραρε ξανά σε αυτό το γήπεδο, απέναντι στον Άρη. Απείλησε κυρίως μετά το 70’, είχε δύο καλές στιγμές με τον Κωνσταντέλια και τον Ντεσπότοφ, αλλά ο Κουέστα έμοιαζε να διατηρεί άνετα, ανέπαφη, και πάλι την εστία τους.

Πανηγύρισε ξανά ο Άρης στην Τούμπα, μετά τον Μάιο του 2022, έμεινε στους 60 βαθμούς ο ΠΑΟΚ και στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας!

Το φιλμ

Υποτονικό ήταν το πρώτο κομμάτι του αγώνα στην Τούμπα, με τον Άρη να αμύνεται εξαιρετικά και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να επιτεθεί. Μέχρι το μισάωρο οι γηπεδούχοι είχαν 75% κατοχή μπάλας, όμως πλην το σουτ του Ζίβκοβιτς στο 6’, δεν είχαν δημιουργήσει άλλη καλή στιγμή. Και στην πρώτη δική τους, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ.

Ο Σαβέριο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κετζιόρα, έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και έδωσε στον Λορέν Μορόν μέσα στην περιοχή, ο οποίος με… σεντερφορίσια κίνηση σκόραρε το 1-0 για την ομάδα του! Αμέσως μετά οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Μπάμπα να σουτάρει από μακριά στο 37’, δίχως να βρει στόχο. Όπως σε όλο το ημίχρονο και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου απορρόφησαν την πίεση και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 1-0.

Με αναγκαστική αλλαγή του Μορόν λόγω προβλήματος στον αστράγαλο και απειλή του Κουλιεράκη στο 47’ με σουτ που κατέληξε άουτ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Δέκα λεπτά μετά ο Σαβέριο έφτασε κοντά στο 2-0 του Άρη, αλλά αστόχησε. Στην εξέλιξη της φάσης και ο Μουργκ του ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να σκοράρει, χωρίς να το καταφέρει, καθώς η προσπάθειά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πίεζε συνεχώς, όμως έβρισκε έναν εξαιρετικά οργανωμένο αντίπαλο, που κρατούσε σωστά τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή. Στο 70’ ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε μέσα σε αυτή, αλλά η τελική του δεν ανησύχησε τον Κουέστα. Ίδια κατάληξη και μετά την κεφαλιά του Μπάμπα, ύστερα από κόρνερ του Τάισον στο 74′.

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν εκεί που χρειάστηκε και στη φάση του Τζίμα στο 80’, κρατώντας το 0-0. Ανάλογη εξέλιξη είχε και εκείνη του Κωνσταντέλια πέντε λεπτά μετά, με τον πολύπειρο πορτιέρο να μπλοκάρει την μπάλα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Λαμία – ΑΕΚ  0-4
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  1-3
ΠΑΟΚ – Άρης  0-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΚ 27 18 8 1 64 25 39 62
2 ΠΑΟΚ 27 19 3 5 66 22 44 60
3 Παναθηναϊκός 27 18 5 4 65 22 43 59
4 Ολυμπιακός 27 18 3 6 59 27 32 57
5 Άρης 27 13 6 8 40 29 11 45
6 Λαμία 27 9 7 11 35 48 -13 34
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected