Κατηγορίες
Αθλήματα

Σάκκαρη: Πρόκριση-ανατροπή στην “πρώτη” με Γούιτ | HIGHLIGHTS

H Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε 2 ώρες και 17 λεπτά, αλλά και την ανατροπή για να φτάσει στην πρόκριση απέναντι στη 19χρονη Ρωσίδα και Νο74 του κόσμου Ντιάνα Σνάιντερ επικρατώντας με 5-7, 6-4, 6-0 παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Indian Wells στην πρώτη της εμφάνιση υπό τις οδηγίες του νέου της προπονητή, Ντέιβιντ Γούιτ.

Αν και αιφνιδιάστηκε στο 1ο set, όπου βρέθηκε να χάνει με 5-2, από εκείνο το σημείο και μετά η Νο9 του κόσμου κατάφερε να βελτιώσει κατακόρυφα το service της και παράλληλα να βρει απαντήσεις στο πολύ επιθετικό παιχνίδι της Σνάιντερ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, στο ξεκίνημα του αγώνα η Ρωσίδα βρήκε πρώτη break (3-1) το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε με τη Σάκκαρη να απαντάει άμεσα μειώνοντας σε 3-2, για να δεχθεί ωστόσο νέο break (4-2) με τη Σνάιντερ αυτή τη φορά να το εξαργυρώνει παίρνοντας προβάδισμα με 5-2.

Μάλιστα η 19χρονη είχε 2 ευκαιρίες για να κλείσει το set στο service της Σάκκαρη, η οποία όμως έσβησε και τα 2 set-points της αντιπάλου της φτάνοντας σε ένα δύσκολο hold και μειώνοντας σε 5-4.

Η βελτίωση της Ελληνίδας τενίστριας, που άρχιζε να βρίσκει ρυθμό, φάνηκε και στο επόμενο game στο οποίο έσβησε διπλό set-point (40/15) και με break έφερε το set στην ισοπαλία (5-5). Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game για τη Σάκκαρη με τη Σνάιντερ να κατακτά τα επόμενα 2 games κατακτώντας το set μετά από…8 set-points (1-0).

Στο 2ο set το 63% (19/30) των κερδισμένων πόντων τηε Σάκκαρη πίσω από το πρώτο service εκτοξεύτηκε στο 94% (16/17), ενώ το μόλις 23% στο δεύτερο service από μόλις 23% διπλασιάστηκε περίπου ανεβαίνοντας στο 50%.

Αυτό είχε ως αποτέλεμα η Σάκκαρη να φτάσει σε break στο 7ο game παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 το οποίο με εύκολο hold έκανε 5-3 για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 3ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη κυριάρχησε ολοκληρωτικά. Το service της Ελληνίδας τενίστρια παρέμεινε σε υψηλά ποσοστά σε αντίθεση με τη Σνάιντερ που υποχώρησε ακόμα και στο 38% μέσα στο set.

Η Σάκκαρη κάνοντας ό,τι θέλει πλέον στο court έφτασε σε 3 breaks (1-0, 3-0, 5-0) και σε 3 holds φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Καρολίν Γκαρσία που κέρδισε τη Βικτορίγια Τομόβα με 6-1, 3-6, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected