Κατηγορίες
Αθλήματα

Indian Wells: Ασταμάτητη Σάκκαρη πέρασε στις “16” (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη σημειώνοντας μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση σε ένα από τα αγαπημένα της τουρνουά επικράτησε της Γαλλίδας και Νο26 του κόσμου Καρολίν Γκαρσία με 6-3, 6-4 μετά από μια ώρα και 20 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των “16” του Indian Wells για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Αυτή ήταν η 4η σερί νίκη για την Ελληνίδα τενίστρια απέναντι στην Γκαρσία και πλέον προηγείται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 4-3, αλλά και η 15η στο τουρνουά (15-7).

Όπως αναφέρει το tennis24, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 4 άσους (3 διπλά λάθη), κέρδισε το 76% των πόντων πίσω από το πρώτο service (25/33) και το 48% στο δεύτερο (15/31), ωστόσο το πιο σημαντικό στατιστικό στοιχείο ήταν ότι κατάφερε να δείξει 100% αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες για break εκμεταλλευόμενη και τις 4 που τις παρουσιάστηκαν.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως κι αυτό της πρεμιέρας για τη Νο9 του κόσμου, η οποία δέχθηκε με το “καλημέρα” break (1-0) με την Γκαρσία να το “εξαργυρώνει” με εύκολο hold φτάνοντας στο 2-0. Αυτό όμως ήταν και το μοναδικό σημείο στο παιχνίδι που η Γαλλίδα είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη έλεγξε τα πάντα στο court βελτιώνοντας κυρίως το δεύτερο service της, καθώς μέχρι σε εκείνο το σημείο είχε 0/6. Μετά από ένα “γεμάτο” service game η Σάκκαρη πήρε το πρώτο της game στο ματς μειώνοντας σε 2-1 και αμέσως μετά πήρε και το break πίσω ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το καθοριστικό break ήρθε στο 8o game και μάλιστα με εποβλητικό τρόπο (love-game) παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set το οποίο έκανε ένα μ’ ένα εύκολο hold κάνοντας το 6-3 και το 1-0.

Το ξεκίνημα του 2ου set θύμισε και πάλι το αντίστοιχο κόντρα στην Ντιάνα Σνάιντερ με τη Σάκκαρη να κατακτά τα 3 πρώτα games σπάζοντας δύο φορές το service της Γκαρσία που σε όλο το ματς αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεύτερο service (8/24).

H Γαλλίδα αντέδρασε παίρνοντας πίσω το ένα από τα δύο breaks μειώνοντας σε 3-1 και 3-2 αμέσως μετά, ωστόσο η Σάκκαρη από εκείνο το σημείο και μετά παραχώρησε μόλις 4 πόντους στο service της φτάνοντας στη νίκη με 6-4 και στην πρόκριση στην επόνενη φάση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει ακόμα μια Γαλλίδα, την ευχάριστη έκπληξη του τουρνουά, Ντιάν Πάρι που μετά τις Μαρτίνα Τρεβιζάν και Λέιλα Φερνάντεζ κέρδισε και την Άννα Μπλίνκοβα με 6-4, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected