Διάφορα - Οικονομία

Τέλος το market pass, τέλος και τα σενάρια για “δώρο” Πάσχα (vids)

Τέλος στα σενάρια καταβολής του έκτακτου «δώρου» Πάσχα, έβαλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα (επιταγή ακρίβειας).

Τόνισε πως τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης, όπως δόθηκε τα Χριστούγεννα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται πως αναζήτησε τα κονδύλια που θα έδιναν δημοσιονομικά περιθώρια για ένα επιπλέον επίδομα, ωστόσο αυτά δεν βρέθηκαν τελικά.

Όπως ανακοίνωσε, «δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο προϋπολογισμό. Πρέπει να ξέρουμε αν θα υλοποιηθεί», με τους δικαιούχους να απογοητεύονται.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση απολογιστικά προς το τέλος του χρόνου.

Ακρίβεια
Αναφορικά με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών που είναι, σύμφωνα με αναλύσεις, η ακρίβεια (θυμίζουμε πως έχει σταματήσει πλέον το market pass), ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η απάντηση είναι οι αυξήσεις των μισθών και τα μέτρα κατά των ανατιμήσεων.

Αμέσως μετά ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουν στα ύψη οι τιμές, ενώ υπογράμμισε ότι «όποιος παραβιάζει τον νόμο θα φάει πρόστιμο».

Σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε πως θα είναι πάνω από 800 ευρώ, θα μπει σε εφαρμογή από τον Απρίλιο, ενώ θα συμπαρασύρει τα σχετικά επιδόματα αλλά και τις τριετίες.

«Έχουμε θέσει στόχο το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1500 ευρώ και ο κατώτατος 950. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσελκύσουν εργαζόμενους. Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected