Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Στα προημιτελικά η Ντόρτμουντ, 2-0 την PSV (vid)

Την πρόκριση στους “8” της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο πανηγύρισε πριν λίγο η Ντόρτμουντ.

Η γερμανική ομάδα επικράτησε 2-0 της Αϊντχόφεν στη Βεστφαλία και προκρίθηκε αήττητη στα προημιτελικά αφού στην Ολλανδία είχε αποσπάσει ισοπαλία (1-1).

Η ισοπαλία στην πρώτη συνάντηση της Ντόρτμουντ με την Αϊντχόφεν, άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά στη ρεβάνς, προσθέτοντας άγχος και πίεση στους Γερμανούς. Ο Σάντσο, το… μαύρο πρόβατο του Τεν Χαγκ, είναι εκείνος που «λύτρωσε» την οικοδέσποινα και της χάρισε μια θέση στους «8» του Champions League.

Με περίσσεια αυτοπεποίθηση έχει επιστρέψει για τα καλά, έχει ξαναβρεί τον χαμένο του εαυτό και είναι έτοιμος να διαψεύσει όσους τον αμφισβήτησαν. Στο 3ο κιόλας λεπτό άρπαξε την πάσα του Μπραντ στην άκρη της περιοχής και σε μια σπουδαία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στην κάτω αριστερή γωνία.

Επανατοποθετήθηκε στον ευρωπαϊκό χάρτη, καθώς αυτό το γκολ ήταν το πρώτο του στο Champions League μετά από 840 μέρες! Έκανε την αρχή, όμως ακόμη απαιτείται χρόνος μέχρι να αποδείξει τον εαυτό του.

Ο Ρόις, ο οποίος αντικατέστησε τον Σάντσο, ήρθε στο 77’ για να αυξήσει το προβάδισμα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το πέτυχε όμως στο 95′, μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Το θετικό είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν μέχρι το τέλος τη διαφορά και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στη διοργάνωση.

Συνθέσεις

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς) : Κόμπελ, Μάατσεν, Σούλε, Χούμελς, Εμρέ Τσαν, Σάμπιτσερ, Οζκάν, Σάντσο (75′ λ.τ. Ρόις), Μάλεν (70′ Αντεγιέμι), Μπραντ (58′ Ενμέτσα), Φούλκρουγκ

Αϊντχόφεν (Πέτερ Μποζ) : Μπενίτεζ, Ντεστ, Τέζε, Μποσκάλι, Σούτεν, Μάουρο Ζούνιορ (86′ Μπαμπάντι), Τιλ (46′ Λοσάνο), Φέερμαν (82′ Πέπι), Τίλμαν, Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 5/3

Σοσιεδάδ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-2  [0-2]
Μπάγερν Μονάχου – Λάτσιο  3-0  [0-1]

Τετάρτη 6/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία  1-1 [1-0]
Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη  3-1 [3-1]

Τρίτη 12/3

Μπαρτσελόνα – Νάπολι  3-1 [1-1]
Άρσεναλ – Πόρτο  1-0, 4-2 πεν [0-1]

Τετάρτη 13/3

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ίντερ  2-1, 3-2 πεν [0-1]
Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν  2-0 [1-1]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected