Αθλήματα

Indian Wells: “Πέταξε” για τα προημιτελικά η Σάκκαρη (vids)

Τo Indian Wells της… πάει πολύ και η Μαρία Σάκκαρη το αποδεικνύει για μια ακόμη χρονιά με την Ελληνίδα τενίστρια αν κι έμεινε με break πίσω στο 3ο set επικράτησε και της Γαλλίδας Ντιάν Παρί με 6-2, 3-6, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά για 3η σερί χρονιά.

Για την περσινή ημιφιναλίστ αυτή ήταν η 8η νίκη μέσα στο 2024 (8-4), αλλά και ο δεύτερος προημιτελικός μετά από το United Cup και τη συμμετοχή της ελληνικής μας ομάδα κόντρα στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο παίκτριες να μην μπορούν να βρουν πρώτο service. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Σάκκαρη τελείωσε το 1ο set με 43%, ενώ η Παρί είχε μόλις 39% περασμένα πρώτα service.

Παρά το γεγονός αυτό η Σάκκαρη ήταν καταιγιστική και μετατρέποντας το 1-2 σε 6-2 έφτασε στην κατάκτηση του 1ου set έχοντας βρει δύο breaks στο 5ο (3-2) και 7ο game (5-2), ενώ ενδιάμεσα χρειάστηκε να κανει ένα μεγάλο hold σβήνοντας και τα 3 break-points της Παρί.

Με το πρόβλημα στο πρώτο service να παραμένει και στις δύο πλευρές του court, η Σάκκαρη έσβησε ακόμα δύο break-points της Παρί ισοφαρίζοντας σε 1-1 και λίγο αργότερα σε 2-2. Από εκείνο το σημείο και μετά η Γαλλίδα κατάφερε να πάρει τα επόμενα 3 games, φτάνοντας στο πρώτο της break στο παιχνίδι (4-2) και να προηγηθεί με 5-2.

Η Σάκκαρη σταμάτησε επιβλητικά αυτό το σερί μειώνοντας σε 5-3 με love-game, με την Παρί να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το set το οποίο κι έκανε ισοφαρίζοντας σε 1-1 οδηγώντας το ματς στο decider set.

Εκεί η Παρί βρήκε πρώτη break στο 5ο game παίρνοντας προβάδισμα με 3-2, ωστόσο η Σάκκαρη βρήκε λύσεις στο backhand slice της Γαλλίδας, ανέβασε τις επιστροφές της και φτάνοντας σε δύο breaks (3-3, 5-3) και 2 holds πήρε τη νίκη, αλλά και την πρόκριση για τα προημιτελικά εκεί όπου την Παρασκευή τα ξημερώματα (03:00 GR) θα αντιμετωπίσει την Έμμα Ναβάρο, η οποία νωρίτερα μέσα στην ημέρα έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Αρίνα Σαμπαλένκα.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected