Κατηγορίες
Αθλήματα

Indian Wells: Στα ημιτελικά η τρομερή Σάκκαρη! (vids)

H Μαρία Σάκκαρη, με τη 2η ανατροπή φέτος στο Indian Wells μετά από εκείνη στην πρεμιέρα της κόντρα στην Ντιάνα Σνάιντερ, κατάφερε να κερδίσει τη μαχητική Έμμα Ναβάρο με 5-7, 6-2, 6-4 μετά από ένα πραγματικό παιχνίδι θρίλερ 2 ωρών και 55 λεπτών και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά για 3η σερί χρονιά!

Παράλληλα η Νο9 του κόσμου θα βρεθεί στον 10ο ημιτελικό WTA 1000 στην καριέρα της, ενώ μαζί με την Ίγκα Σφιόντεκ είναι οι μοναδικές που βρίσκονται στην 4άδα του Indian Wells για 3η συνεχόμενη φορά.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια τελείωσε τον αγώνα με 2 άσους (6 διπλά λάθη), κέρδισε το 71% των πόντων πίσω από το πρώτο service (53/75) και το 44% στο δεύτερο (22/50), έσβησε τα 10/13 break-points της Ναβάρο, ενώ από την πλευρά της εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 17 ευκαιρίες για break.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε τον προημιτελικό πιέζοντας από την αρχή το service της Ναβάρο, η οποία κράτησε δύσκολα το πρώτο της service-game (1-0), στο δεύτερο χρειάστηκε να σβήσει το πρώτο break-point της αναμέτρησης διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Σάκκρη το έκανε το 7ο game παίρνοντας προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς με 4-3, ωστόσο η απάντηση από τη Ναβάρο ήταν άμεση, με την Αμερικανίδα να παίρνει πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτριες είχαν από ένα hold (5-5) με τη Ναβάρο, ωστόσο να κατακτά τα επόμενα 2 games, βρίσκοντας το δεύτερο break της στο παιχνίδι, κλείνοντας το set με 7-5.

Το 2ο σκέλος του προημιτελικού ήταν μια πραγματική μάχη με τη Σάκκαρη να χρειάζεται 8 set-points για να το κατακτήσει, αλλά και να σβήσει και τα 9(!) break-points της Ναβάρο. Η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε εξαιρετικά με δύο breaks (1-0, 3-0) κι ένα hold, ενώ για να φτάσει στο 4-0 αμέσως μετά, χρειάστηκε να σώσει 4 break-points της Αμερικανίδας.

Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Ναβάρο να φτάσει σε ένα τεράστιο hold σβήνοντας τριπλό break-point (0/40) της Σάκκαρη μειώνοντας σε 4-1, ενώ λίγο αργότερα η Αμερικανίδα έσωσε και 2 set-points για να κρατηθεί στο 2ο set μειώνοντας και πάλι σε 5-2.

Το 8ο game ήταν ίσως το πιο συγκλονιστικό του αγώνα, με τη Σάκκαρη να σβήνει 6 break-points της Ναβάρο για να φτάσει στο 6-2 και στο 1-1 μετά από 6 set-points και 10 ισοπαλίες, με την πρόκριση να κρινεται στο decider set.

Κι εκεί η Σάκκαρη βρήκε πρώτη break και μάλιστα με το “καλημέρα” (1-0), το οποίο και “εξαργύρωσε” με love-game στη συνέχεια κάνοντας το 2-0. Η Ναβάρο μείωσε σε 2-1 με ένα από τα λιγοστά εύκολα hold, ενώ αμέσως μετά πήρε πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Σάκκαρη και Ναβάρο βρήκαν ρυθμό στα service τους μέχρι το 9ο game με τη Σάκκαρη να φτάνει στο καθοριστικό break, από 30/0 παίρνοντας προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς σφραγίζοντας μια ακόμα μεγάλη πρόκριση στην Καλιφόρνια.

Επόμενη αντίπαλος για τη Σάκκαρη θα είναι η πρωταθλήτρια του US Open και Νο3 του κόσμου, Κόρι Γκοφ, η οποία νωρίτερα κέρδισε εύκολα την Κινέζα Γιου Γουάν με 6-4, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected