Διάφορα

Παραιτήσεις και παραδοχή της κυβέρνησης για τα email της Ασημακοπούλου

Για την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και την αποπομπή του Γραμματέα των Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου οι οποίες σχετίζονται με μαζική αποστολή e-mail σε αποδήμους μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως αναφέρει το News247, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι τα email παραδόθηκαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο, διαμέσου του κ. Σταυριανουδάκη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μαρινάκη στον Real FM:

«Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα. Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – για αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς). Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι τα (email) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου»

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected