Αθλήματα

Εκπληκτική εμφάνιση της Σάκκαρη και πρόκριση στον τελικό! (vid)

Ασταμάτητη, επιβλητική σε πολλά σημεία του αγώνα, αλλά και…αδιάβροχη η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε και την πρωταθλήτρια του US Open και Νο3 του κόσμου, Κόρι Γκοφ με 6-4, 6-7(5), 6-2  και πέρασε στον τελικό του Indian Wells για 2η φορά στην καριέρα της μετά το 2022. 

Για τη Σάκκαρη αυτός θα είναι ο 10ος τελικός στην καριέρα της (2-7), αλλά και ο 4ος σε τουρνουά της σειράς WTA 1000, μετά τους δύο στο Indian Wells και ισάριθμους στη Γουαδαλαχάρα, εκεί όπου τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσε τον μεγαλύτερο θρίαμβο στη μέχρι τώρα πορεία της. Στον τελικό της Καλιφόρνια, θα αντιμετωπίσει το Νο1 του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ η οποία νωρίτερα κέρδισε εύκολα τη Μάρτα Κόστιγιουκ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι διακόπηκε τρεις φορές λόγω βροχής και στα 2 sets η Σάκκαρη δεν έχασε σε κανένα σημείο την αυτοσυγκέντρωσή της και έχοντας “σύμμαχο” το εξαιρετικό της service κατάφερε να σημειώσει την 5η νίκη της κόντρα στην Γκοφ αυξάνοντας και πάλι το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (5-3). 

Ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ξεκίνησε με τις δύο ημιφιναλίστ να κρατούν το service τους σε ψηλά ποσοστά, με το πρώτο “γεμάτο” service-game να έρχεται στο 7ο game με την Γκοφ να φτάνει σε δύσκολο hold διατηρώντας το προβάδισμα (4-3). 

Η πρώτη διακοπή στο ματς σημειώθηκε στο επόμενο game την ώρα που η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 40/30. Η διακοπή κράτησε για μόλις 30 λεπτά με την Σάκακρη να κλείνει το game ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ αμέσως μετά έφτασε στο μοναδικό break στο set μετά από 5 break-points (5-4) για να το κλείσει αμέσως μετά στο service της κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τελικό. 

Με την έναρξη του 2ου set η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της με το παιχνίδι να διακόπτεται και πάλι, αυτή τη φορά για μία περίπου ώρα, ενώ με την επιστροφή των δύο παικτριών το ματς διακόπηκε για 3η φορά. 

Σάκκαρη και Γκοφ επέστρεψαν και πάλι στο court με την Ελληνίδα τενίστρια να φτάνει σε break μετά από ένα διπλό κι ένα αβίαστο λάθος της Αμερικανίδας, παίρνοντας προβάδισμα με 2-1, ενώ στη συνέχεια με ένα τεράστιο hold (έσβησε διπλό break-point) έκανε το 3-1. 

Η Γκοφ μείωσε σε 3-2 για να ακολουθήσουν 8 σερί πόντοι από τη Σάκκαρη που έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα με 5-2, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. Η Γκοφ ωστόσο δεν της το επέτρεψε, με την Αμερικανίδα να βρίσκει το πρώτο της break στο παιχνίδι μειώνοντας σε 5-3 και στη συνέχεια με εύκολο hold μειώσε ακόμα περισσότερο σε 5-4. Η Σάκκαρη πήρε για 2 φορά τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το ματς, ομως και παλι η Γκοφ με νέο break και σβήνοντας 3 match-points ισοφάρισε σε 5-5 παίρνοντας πίσω και τα δύο χαμένα service!

H Νο3 του κόσμου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με νέο εύκολο hold πήρε προβάδισμα με 6-5, με τη Σάκκαρη να απαντάει με δύσκολο κράτημα στο service ισοφαρίζοντας σε 6-6 με το set να πηγαίνει στο tie-break.

Εκεί η Γκοφ πήρε προβάδισμα με 4/0 και 6/2, φτάνοντας σε 4 set-points, με την Σάκκαρη να μειώνει σε 6/5, αλλά την Αμερικανίδα να ολοκληρώνει μια απίστευτη ανατροπή στο set ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το σερί της Γκοφρέ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του 3ου set με την Αμερικανίδα να βρίσκει νέο break παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Ωστόσο, στη συνέχεια η Σάκκαρη ήταν απλά συγκλονιστική! Με 2 τρομερά holds (έσβησε συνολικά 3 break-points), αλλά και δύο breaks (1-1, 3-1) πήρε προβάδισμα με 4-1(!) βάζοντας και πάλι τις βάσεις για την πρόκριση. Η Γκοφ μείωσε με δύσκολο hold (σβήνοντας ένα break-point) σε 4-2.

Μετά από μια ακόμα μεγάλη μάχη με 3 ισοπαλίες η Σάκκαρη κράτησε και πάλι το service της με ένα εκπληκτικό passing-shot παίρνοντας και στο 3ο set προβάδισμα με 5-2, έχοντας όμως αυτή τη φορά προβάδισμα ενός break.

Η Γκοφ για μία ακόμη φορά κλήθηκε να μείνει στο τουρνουά, όμως η απίστευτη Σάκκαρη με ένα ακόμα break στο set σφράγισε μια τεράστια πρόκριση παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό,  εκεί που την περιμένει η Νο1 του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ στην επανάληψη του τελικού του 2022. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected