Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Η αντίστροφη μέτρηση για τα μπαράζ ανόδου στη Γ Εθνική : Οι ομάδες που είναι φαβορί για τον 2ο όμιλο

Μπορεί να μην έχουμε εικόνα για το πότε θα τοποθετηθούν χρονικά οι αγώνες ανάδειξης των 24 ομάδων που θα αγωνίζονται στην επόμενη Γ Εθνική, ωστόσο ξέρουμε σίγουρα πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία!

Κι αν για κάποιους υπάρχουν ελπίδες αναδιάρθρωσης γιατί (όπως γίνεται κάθε χρόνο) δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν τους βαθμούς που απαιτούνται, η προκήρυξη αναφέρει ρητά πως για να αλλάξει κάτι τόσο δραματικά, θα πρέπει να υπάρχει ανωτέρα βία, όπως μια πανδημία.

Άλλωστε, η ΕΠΟ έχει αναφερθεί πολλάκις στη Γ Εθνική, τονίζοντας πως στόχος είναι η μείωση των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτή αλλά και στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία του.

Για τη σεζόν 2023/2024, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, έχουν προβλεφθεί από την προκήρυξη τα λεγόμενα “μπαράζ ανόδου“, δηλαδή τον διαχωρισμό των πρωταθλητριών ομάδων των τοπικών Ενώσεων σε ομίλους, και την ανάδειξη μέσω αυτών, των 24 ομάδων που ανέλθουν στη Γ Εθνική.

Όσον αφορά τον 2ο όμιλο, οι πρωταθλητές που θα τον συγκροτήσουν προέρχονται από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη (ο δευτεραθλητής της ΕΠΣ Μακεδονίας), την Πέλλα, την Ημαθία, την Πιερία αλλά και τη Φλώρινα (σύνολο επτά ομάδες).

Από αυτές, οι τρεις πρώτες θα ανέλθουν κατηγορία. Ποιες όμως έχουν το πάνω χέρι; Δύσκολα απαντάται το εν λόγω ερώτημα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…

Πάμε να δούμε που βρίσκονται τα πρωταθλήματα των έξι Ενώσεων :

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

ΕΠΣ Χαλκιδικής
Βρισκόμαστε στην 3η αγωνιστική των play off και ο ΠΟ Μουδανιών (φωτ), επτά “στροφές” πριν το φινάλε, έχει διαφορά 13 βαθμών από τον δεύτερο Διγενή Λακκώματος. Είναι ξεκάθαρα το φαβορί για να συμμετέχει στα μπαράζ, με στόχο μία ακόμη παρουσία σε Εθνική κατηγορία, με κορυφαία στιγμή για τον σύλλογο, η συμμετοχή σε τρία σερί πρωταθλήματα Β Εθνικής (1972-73, 1973-74, 1974-75). Προπονητής είναι ο Γιώργος Ακριτόπουλος, έμπειρος με θητεία σε πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης, με παίκτες όπως ο Γιώργος Σμυρλής (πρώτος σκόρερ στην κατηγορία, παλαιότερα στην ισχυρή ομάδα της Τρίγλιας) αλλά και τον Στέφανο Σπάσιτς, παλιότερα και σε Άρη Κασσανδρείας και πολλές ομάδες της Χαλκιδικής.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο

ΕΠΣ Μακεδονίας (δευτεραθλητής)
Στη διαδικασία των play off βρίσκεται και το πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ. Τα πράγματα εδώ είναι αρκετά ρευστά, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (φωτ. 40 βαθμοί) και η ΑΕ Ευόσμου (39 βαθμοί) ερίζουν για την πρώτη θέση. Οι Ακρίτες Συκεών είναι αρκετά μακριά (31 βαθμοί), οπότε στα τρία τελευταία ματς, θα αναδειχτεί μεταξύ των δύο πρώτων ο πρωταθλητής αλλά και ο δευτεραθλητής, που ενδιαφέρει τον 2ο όμιλο των μπαράζ ανόδου.

Το ΙΕΚ Δέλτα έχει προπονητή τον Κώστα Θωμαΐδη (με πολυετή παρουσία στον Αχιλλέα Τριανδρίας, περιοχή που εδρεύει η τωρινή του ομάδα), ενώ στο ρόστερ φιγουράρουν ποδοσφαιριστές όπως οι Νατσιόπουλος, Διαμαντίδης, Αβραμίδης κ.α. με παρουσίες σε Εθνικές κατηγορίες.

Η ΑΕ Ευόσμου αγωνιζόταν πέρσι στη Γ Εθνική και φέτος διεκδικεί ξανά την άνοδο της. Προπονητής είναι ο Γιώργος Τσουκαλίδης, με μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής (Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα μεταξύ άλλων), ενώ έχει διατελέσει προπονητής στον Αγροτικό Αστέρα, όπου τελείωσε την καριέρα του. Στη δύναμη της ομάδας ανήκουν ποδοσφαιριστές με συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες όπως οι Αχαλινόπουλος, Κυριακίδης, Μαργαρίτης, Ξανθόπουλος κ.α., ενώ στο ρόστερ φιγουράρουν και δύο παίκτες από Ημαθία, ο Δημήτρης Αργυρόπουλος (τερματοφύλακας επί πολλά χρόνια στον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων) αλλά και ο Ανδρέας Ζαχαριουδάκης, με αρκετές συμμετοχές σε εθνικά πρωταθλήματα.

ΕΠΣ Κιλκίς
Μία αγωνιστική πριν το φινάλε της σεζόν και ο Κιλκισιακός (φωτ) είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο. Προπορεύεται δύο βαθμούς της ΑΕ Πολυκάστρου και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στην έδρα του τον Εθνικό Αξιούπολης, που έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Προπονητής στην ιστορική ομάδα είναι ο Γιώργος Χατζηιωαννίδης, ενώ στην ομάδα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές όπως οι Βαρότσης, Πιπερτζής, Σαλπιγκίδης, Μπουλάρι (πρώην παίκτης του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας), Αθανασίου κ.α.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο

ΕΠΣ Πέλλας
Κλείδωσε στην ΕΠΣΠ ο πρωταθλητής και δεν είναι άλλος από τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης (φωτ). Το…τρελό σερί ανόδων από την τρίτη κατηγορία συνεχίζεται για την ομάδα του Δημήτρη Βοτάρη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, ικανό να πετύχει μία ακόμη, αυτή τη φορά για τις Εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα με έτος ίδρυσης το 1960 διαθέτει ποδοσφαιριστές όπως οι Καρακούτσης, Καράμπελας και Ταουσάνης, ενώ και στον Απόλλωνα καταγράφεται παρουσία και από την Ημαθία, με παλαιότερο τον Χρήστο Γαβριηλίδη (αρχηγός στα τελευταία ματς) αλλά και τους “νεότερους” Γιώργο Πρασσά και Βασίλη Μαγγίζη.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο

ΕΠΣ Ημαθίας
Πρεμιέρα στα play off το Σαββατοκύριακο που διανύουμε στην ΕΠΣΗ, με την ΑΕ Αλεξάνδρειας (φωτ) να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζιου (πρώην προπονητή του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων) έχει 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΦΑΣ Νάουσα και πολύ δύσκολα θα χάσει την πρωτιά. Στους “πράσινους” από την ομώνυμη πόλη της Ανατολικής Ημαθίας, αγωνίζονται ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από υψηλότερο επίπεδο όπως οι Αβραμόπουλος, Λίτσι, Μαρμαρίδης, Ατανάσοφ, Τσιρίδης κ.α., ενώ κάτω από τα γκολπόστ βρίσκεται ο εμπειρότατος Θανάσης Τόλιος.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο και κείμενο

ΕΠΣ Πιερίας
Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε των Play off και δύο είναι οι ομάδες που ερίζουν για τον τίτλο. Στο +3 από τη δεύτερη Ακαδημία Πλαταμώνα βρίσκεται ο Αιγινιακός (φωτ), που ελπίζει να επιστρέψει εκεί όπου μεσουρανούσε τη δεκαετία του 2010, φτάνοντας μέχρι την -επαγγελματική τότε- Γ Εθνική. Προπονητής το τελευταίο διάστημα είναι ο Λεωνίδας Μπίλης, που ανέλαβε τα ηνία μετά τον Ημαθιώτη τεχνικό, Γιώργο Ντάμτσιο, ενώ στο ρόστερ διακρίνουμε ποδοσφαιριστές όπως οι αφοί Καρτσαμπά, Γιαζιτζόγλου, Αποστολίδης, Τοπαλίδης, Χατζηδίμπας κ.α. Στην Ακαδημία Πλαταμώνα, προπονητής της οποίας είναι ο Γιάννης Κωνσταντινίδης (με θητεία παλαιότερα στον ΓΑΣ Σβορώνου), ανήκουν ποδοσφαιριστές με σημαντικές παρουσίες στο τοπικό πρωτάθλημα και αγωνίζονται μαζί τα τελευταία χρόνια.

ΕΠΣ Φλώρινας: Ξανά στα γήπεδα οι ομάδες μετά από περίπου 2 μήνες- Ο Ερμής πήρε το ντέρμπι στην Α΄ με τις Κάτω Κλεινές

ΕΠΣ Φλώρινας
“Φωτιά” έχει πάρει η κορυφή στην ΕΠΣΦ. Μετά από πολλά χρόνια, τέσσερις ομάδες διεκδικούν την κορυφή, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη ακολουθούν και τα Play off. Στην κορυφή βρίσκεται ο Ερμής Αμυνταίου (φωτ) με 31 βαθμούς σε 12 ματς και ακολουθούν Ατρόμητος Κάτω Κλεινών με 30 (σε 13 παιχνίδια), Μελιτέας Μελίτης με 28 (13 ματς) και ΠΑΣ Φλώρινα επίσης με 28 σε 12 παιχνίδια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected