Basket

«Τελικοί» πρόκρισης για Περιστέρι και Προμηθέα στο BCL

Από ένα εισιτήριο στα προημιτελικά του Basketball Champions League διεκδικούν την Τρίτη και την Τετάρτη, το Περιστέρι και ο Προμηθέας, αντίστοιχα. Εκτός «μάχης» της πρόκρισης έχει τεθεί η ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει τους Πατρινούς στον δεύτερο φετινό «εμφύλιο».

Την Τρίτη (19/3, 19:30) το Περιστέρι υποδέχεται την ισπανική Τενερίφη και θέλει τη νίκη, σε συνδυασμό με ήττα της Χάποελ Ιερουσαλήμ από την Καρσίγιακα για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε πως το παιχνίδι με την Τενερίφη είναι τελικός. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει αρκετή ποιότητα και παίκτες με εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο» εξηγεί ο Νίκος Χουγκάζ, αναφερόμενος στη μεγάλη «μάχη» με την ισπανική ομάδα. Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, να γεμίσει το γήπεδο και να φτάσουμε όλοι μαζί σ’ ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τον σύλλογο!».

Μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη (20/3, 19:30) η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Προμηθέα που θα παίξει για… δύο αποτελέσματα. Η ομάδα της Πάτρας με νίκη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων θα είναι και μαθηματικά στην οκτάδα της διοργάνωσης. Ωστόσο, μπορεί να προκριθεί ακόμη και με ήττα, αρκεί την ίδια ώρα η Μούρθια να κερδίσει στην Ουγγαρία την τυπικά γηπεδούχο Χάποελ Χολόν.

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, που θα προκύψει με νίκες του Προμηθέα και της Χάποελ Χολόν, η ελληνική ομάδα θα προκριθεί καθώς θα έχει θετικό goal average στην ισοβαθμία που θα δημιουργηθεί. Ο μόνος συνδυασμός που αφήνει εκτός συνέχειας τον Προμηθέα, είναι δική του ήττα και νίκη της Χάποελ Χολον.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected