Κατηγορίες
Διάφορα

H τρομερή ψυχραιμία του 29χρονου υποσμηναγού και τα “μαχίμια” της Sea Shepherd που έσπευσαν στο σημείο (vids)

Συγκλονίζει ένα βίντεο που ανέβασαν στη σελίδα της στο Facebook η περιβαλλοντική ομάδα Sea Shepherd η οποία έλαβε το σήμα για την πτώση του 29χρονου υποσμηναγού Δημήτρη Αποστολάκη από το F16 που πιλόταρε και έσπευσε να συνδράμει στη διάσωσή του.

Στο βίντεο ο καπετάνιος του πλοίου «Εμάνουελ Μπρόνερ» εξηγεί την κατάσταση ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να οδηγήσει το πλοίο προς το νησί Ψαθούρα. Όπως μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς οι καιρικές συνθήκες στη θάλασσα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Τα κύματα είναι τεράστια και σηκώνονται ψηλά καλύπτοντας σημεία του πλοίου.

Την ίδια στιγμή που τραβήχτηκε το βίντεο, ο νεαρός πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους έδινε τη δική του μάχη στην ίδια μανιασμένη θάλασσα ώστε να κρατηθεί μέχρι να φτάσει η βοήθεια. Όπως έγινε γνωστό, τα κύματα είχαν παρασύρει τη σωσίβια λέμβο και δεν ήταν εύκολος ο εντοπισμός της. Έτσι, το Super Puma τον προσέγγισε με 50 λεπτά καθυστέρηση!

Το μήνυμα του καπετάνιου:

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές».

Δείτε το βίντεο:

Ενημέρωσε τη Μοίρα του από το κινητό του
Απίστευτη ψυχραιμία επέδειξε ο 29χρονος υποσμηναγός Δημήτρης Αποστολάκης όταν χθες το μεσημέρι βρέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της πτήσης με το F16 και αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει τηρώντας κατά γράμμα όλα όσα είχε μάθει κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του!

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το νεαρό στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας όταν βρέθηκε πάνω στη μικρή σωσίβια λέμβο που περιλαμβάνεται στο κιτ επιβίωσης, επικοινώνησε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο με τη Μοίρα του!

Ο Δημήτρης Αποστολάκης είχε τη συσκευή πάνω του και παρόλο που είχε βραχεί λειτουργούσε κανονικά και είχε σήμα!

Έτσι τηλεφώνησε στη Μοίρα του, στην 337 Πολεμική Μοίρα «Φάντασμα» στη Λάρισα και ενημέρωσε για όσα είχαν συμβεί, ποια ήταν η κατάστασή του ενώ είπε πως βρισκόταν πάνω στη λέμβο και περίμενε βοήθεια! O υποσμηναγός ανέμενε περίπου για 50 λεπτά μέχρι να τον παραλάβει το Super Puma καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο «Σακέτα» στον Καρέα όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική του υγεία.

Δείτε βίντεο:

Παίρνει εξιτήριο σήμερα
Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα, Πέμπτη 21/3, από το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορία, ο 29χρονος Υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του F-16 στη θαλάσσια περιοχή στην Ψαθούρα. Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected