Αθλήματα

Volley League : Στον τελικό του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, πέρασε από το Παλατάκι (vid)

Φουλάρει για την κούπα ο Παναθηναϊκός!

Το τριφύλλι, με πρωταγωνιστή των Ερνάντες, κατάφερε να επικρατήσει 3-1 σετ του ΠΑΟΚ παίρνοντας την πρόκριση για τους τελικούς της Volley League μετά από δυο χρόνια. Αγωνία στο πράσινο στρατόπεδο με τον Πρωτοψάλτη που αποχώρησε υποβασταζόμενος στην αρχή του τρίτου σετ.

Με όπλο το σερβίς ο Παναθηναϊκός θέλησε να καταστρέψει όλες τις υποδοχές του ΠΑΟΚ και να βάλει από νωρίς τις βάσεις νίκης. Οι γηπεδούχοι αρχικά ανταπεξήλθαν και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα πέντε πόντων (9-4) το οποίο και έσβησε ο Παναθηναϊκός με “μπροστάρη” τον Ερνάντες για το 9-8. Το ίδιο μομέντουμ επαναλήφθηκε για αρκετή ώρα με τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν και πάλι με τρεις (13-10), όμως Κόβαρ, Βουλκίδης και Ερνάντες έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης, φέρνοντας μπροστά το τριφύλλι (13-14). Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο κάτι το οποίο βόλεψε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο κρισιμότερο σημείο μετέτρεψε το 20-20 σε 20-24 έχοντας τέσσερις ευκαιρίες για να πάρει το σετ. Ο ΠΑΟΚ έσβησε τη μια, όμως το τριφύλλι έφτασε στο 0-1 (21-25).

Εξαιρετικός στο δεύτερο σετ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μπει γρήγορα με ένα προβάδισμα τριών πόντων (3-5) με τους γηπεδούχους να τουμπάρουν την κατάσταση και να φτάνουν στο 12-11. Οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε συνεχόμενα λάθη στο σερβίς, αλλά και σε πολλά μπλοκ άουτ, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει δυο καλές άμυνες και να φτάνει στο 18-20! Ο Ερνάντες με τον Βουλκίδη είχαν την πρωτοκαθεδρία στο σκοράρισμα και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να κάνει το 2-0 στα σετ (23-25).

Mε τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το τρίτο σετ για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Θανάσης Πρωτοψάλτης πέρασε εκτός τάραφλεξ τραυματίας με τον Φράγκο να παίρνει τη θέση του.

Με την πάροδο του σετ ο Δικέφαλος πίεσε ακόμη περισσότερο, οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε λάθη και κατάφερε να ξεφύγει με 15-10 με δράση τον Ντεν Ντρις, ενώ ο Τρούχτσεφ με πλασέ διατήρησε τη διαφορά της ομάδας του στην τελική ευθεία (20-15). Με δύο μπλοκ σε Ερνάντεζ και Κόβαρ από Ντεν Ντρις και Γάτση ο ΠΑΟΚ πήγε σε 6 σετ μπολ (24-18), κλείνοντας άμεσα το σετ με επίθεση του Φαν Χάρντερεν για το 1-2 με 25-18.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-4 και 4-8, έχοντας ξανά σε φουλ φόρμα το σερβίς του και οδηγώντας τους ασπρόμαυρους σε λάθη. Με δικό του σερί και μπλοκ άουτ του Ντεν Ντρις ο ΠΑΟΚ έπιασε τον αντίπαλό τους στους 13 αλλά ο Ιερεθουέλο με τρομερή δουλειά σε όλο το γήπεδο έστειλε ξανά την ομάδα του στο +4 με 14-18 σε ένα κρίσιμο σημείο.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 17-19 αλλά οι φιλοξενούμενοι στα κρίσιμα ήταν και πάλι πιο έτοιμοι, ξέφυγαν με 18-23 με τον Ερνάντεζ να πιάνει ξανά… δουλειά και κατέκτησαν το σετ, τη νίκη αλλά και την πρόκριση με 19-25 από μονό μπλοκ του Βουλκίδη και 1-3.

Τα σετ: 21-25, 23-25, 25-18, 19-25

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected