Διάφορα

Τρίκαλα: Δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση η βουλευτής μετά τις αντιδράσεις συγγενών θυμάτων των Τεμπών (photos+vid)

Δεν εμφανίστηκε τελικά στην παρέλαση των Τρικάλων για την 25η Μαρτίου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Κατερίνα Παπακώστα, μετά τις αντιδράσεις των οικογενειών Πλακιά που έχασαν τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους στην τραγωδία των Τεμπών.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00, με την Κατερίνα Παπακώστα να μη δίνει τελικά το παρών στην εξέδρα των επισήμων, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά της αρχικά ήταν γραμμένο στη σχετική λίστα.

Οι οικογένειες Πλακιά λοιπόν που τοποθέτησαν και 57 τριαντάφυλλα στην εξέδρα στη μνήμη των θυμάτων, ζήτησαν ως ελάχιστο σεβασμό να μη παραστεί η κ. Παπακώστα και κάλεσαν τους συμμετέχοντες να μη στρέψουν το κεφάλι τους προς το μέρος της εάν τελικά ερχόταν.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και όπως γνωστοποίησαν οι οικογένειες των θυμάτων, δεν έχουν πρόβλημα με κανένα άλλο πολιτικό πλην της κα Παπακώστα, αλλά και των υπολοίπων μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που δίνουν το παρών σε άλλες παρελάσεις ανά την Ελλάδα.

«Δε θέλω να κάνω καμία δήλωση»

Σε επικοινωνία του ThessToday με την Κατερίνα Παπακώστα, η ίδια απέφυγε να σχολιάσει τους λόγους που δεν βρέθηκε στην παρέλαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά’ «Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση».

Παρόλα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να στείλει από εχθές ένα μήνυμα μέσω των social media, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Στρέφουμε το βλέμμα μας προς τους θεσμούς που διαφυλάττουν το δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς να συνυπάρχουμε, σεβόμενοι ο ένας την ελευθερία του άλλου».

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Λάρισα

Συγγενείς της Κλαούντια Λάτα, που χάθηκε επίσης στα Τέμπη πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία πριν την παρέλαση στη Λάρισα, με πλακάτ που ανέγραφαν «δικαιοσύνη».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected