Εθνικές Ομάδες

Κρίμα κι άδικο για την Εθνική μας, έμεινε εκτός στη “ρώσικη ρουλέτα” (vids)

Δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το όνειρο μιας ακόμη παρουσίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική μας.

Μπορεί να είχε πλήρως την κατοχή και να πίεσε αφόρητα την αντίπαλη άμυνα, δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στην κανονική διάρκεια αλλά ούτε στην ημίωρη παράταση, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί γνωρίζουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχραιμία, κάτι που δεν είχε η ομάδα μας καθώς αστόχησε σε δύο εκτελέσεις, μία με τον Μπακασέτα που απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι και μία εκτός εστίας με τον Γιακουμάκη.

Η Γεωργία, που έχασε στο 109′ με τραυματισμό τον Κβαρατσχέλια, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση και περιττό είναι να αναφέρουμε τι έγινε με το που σκόραρε ο Κβεκβεσκίρι στο τελευταίο πέναλτι.

Το φιλμ

Με τους οπαδούς τους να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και να μεταφέρουν τον ενθουσιασμό τους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μπουν δυνατά στο παιχνίδι και να πιέσουν, έχοντας την πρώτη τους στιγμή στο 11′, όταν σε εκτέλεση κόρνερ ο Ντβάλι πήδηξε στο πίσω δοκάρι αλλά για λίγο δεν βρήκε την μπάλα. Όπως και να έχει, ήταν μια φάση που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στην ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ που δεν μπορούσε να φανεί επιθετικά.

Αυτό ήταν ένα θέμα που δεν λύθηκε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Εθνική μας ομάδα δεν είχε κάποια ευκαιρία, δεν έγινε επικίνδυνη, δεν έπεισε, γενικά, ότι θα μπορούσε να σκοράρει. Το καλό, όμως, είναι ότι αμυντικά δεν υπήρξαν προβλήματα. Η Γεωργία, άλλωστε, όσο πάθος κι αν είχε, φάνηκε μόνο δύο φορές στο πρώτο μέρος.

Αρχικά με τη φάση του 11ου λεπτού που προαναφέραμε και στη συνέχεια στο 45′ με την εκτέλεση φάουλ του Τσακβετάτζε που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει και με τον διαιτητή να βγάζει κόκκινη κάρτα στους αναπληρωματικούς Τζαβέλλα και Λόρια λόγω σύρραξης.

Όπως και να έχει, το β’ μέρος άρχισε χωρίς αλλαγές, δεν άργησαν όμως να αρχίσουν και αυτές… Στο 60′ ο Μπάλντοκ ζήτησε να αντικατασταθεί λόγω ενοχλήσεων και μπήκε στη θέση του ο Ρότα, με τον Πογέτ να βγάζει και τον Πέλκα για να βάλει τον Κωνσταντέλια, ενώ στο 67′ έγινε κι άλλη αναγκαστική αλλαγή, με τον Κουρμπέλη να αφήνει τη θέση του στον Σιώπη.

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, λίγα πράγματα… Η Εθνική μας ομάδα είχε κατοχή μπάλας 53% αλλά δεν μπορούσε να φανεί επιθετικά, όπως δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλό ούτε η Γεωργία. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν με το 0-0 να παραμένει και να μοιάζει όλο και πιο δύσκολο το να αλλάξει. Και όντως δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην παράταση.

Εκεί, η Ελλάδα θα μπορούσε τόσο να προηγηθεί όσο και να βρεθεί πίσω στο σκορ… Το πρώτο θα μπορούσε να συμβεί στο 102′, όταν ο Τσιμίκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαυροπάνος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο θα μπορούσε να γίνει στο 105′, όταν ο διεθνής αμυντικός έκανε μεγάλο λάθος και ο Μικαουτάτζε πήρε και έδωσε στον Νταβιτασβίλι, ο οποίος νικήθηκε εξ επαφής από τον Βλαχοδήμο.

Λίγα λεπτά μετά, στο 108′, οι Γεωργιανοί έχασαν με αναγκαστική αλλαγή το μεγάλο τους αστέρι, τον Κβαρατσχέλια, για να ακολουθήσει στο 110′ η ευκαιρία του Τσιταϊσβίλι που πέρασε τους πάντες και σούταρε από πλάγια αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε.

Έτσι, το 0-0 δεν άλλαξε ούτε στην παράταση και όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Μπακασέτας και Γιακουμάκης δεν βρήκαν δίχτυα και τελικά η Ελλάδα έχασε με 4-2 και δεν θα είναι στο Euro 2024…

Η διαδικασία των πέναλτι

Κοτσορασβίλι  1-0
Μπακασέτας, απέκρουσε Μαμαρντασβίλι
Ντιταϊσβίλι  2-0
Μασούρας  2-1
Μικαουτάτζε, άουτ
Μπουχαλάκης  2-2
Ντβάλι  3-2
Γιακουμάκης, άουτ
Κβεκβεσκίρι  4-2

Συνθέσεις

Γεωργία (Ουίλι Σανιόλ) : Μαμαρντασβίλι, Ντβάλι, Κβιρκβέλια, Κάσια, Κιτεϊσβίλι (104′ Κβεκβεσκίρι), Σενγκέλια (86′ λ.τ. Τσιταϊσβίλι), Κακαμπάτζε, Τσακβετάτζε (104′ Ντιταϊσβίλι), Κοχορασβίλι, Κβαρατσκέλια (109′ λ.τ. Κβιλιτάια), Ζιζβιβάτζε (74′ Μικαουτάτζε)

Ελλάδα (Γουστάβο Πογέτ) : Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μπάλντοκ (60′ λ.τ. Ρότα), Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Μάνταλος (98′ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης (67′ λ.τ. Σιώπης), Πέλκας (61′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Μπακασέτας, Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης)

*φωτ. twitter Εθνικής ομάδας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected