Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στα τελικά του Euro 2024 με ανατροπή η Ουκρανία (vids)

Η Ισλανδία βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η Ουκρανία έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε μια ακόμη σπουδαία επιτυχία.

“Λυτρωτής” για τους τυπικά γηπεδούχους (το ματς έγινε στην Πολωνία) ήταν ο Μούντρικ. Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι με γκολ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης «λύγισε» την Ισλανδία και έδωσε το έναυσμα για να ανοίξουν…σαμπάνιες!

Η πρώτη σπουδαία φάση της αναμέτρησης ανήκει στην Ισλανδία. Στο 14ο λεπτό ο Θορστέινσον δοκίμασε από τα όρια της περιοχής ένα μακρινό σουτ, με τον Λούνιν να αποκρούει εντυπωσιακά.

Με μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Γκούντμουνσον απελευθερώνεται από τους αντίπαλους αμυντικούς και με έναν «κεραυνό» έκανε το 1-0.

Η απάντηση των Ουκρανών ήρθε από τα πόδια του Τσιγκάνκοφ. Ο μεσοεπιθετικός της Τζιρόνα βρέθηκε ελεύθερος λίγο έξω από την περιοχή και με ένα φοβερό σουτ ισοφάρισε σε 1-1, στο 54ο λεπτό.

Ο Σουντάκοφ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η εκτέλεση φάουλ που πραγματοποίησε δεν ήταν αρκετή για να νικήσει τον Ισλανδό κίπερ.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής μπορεί να μην κατάφερε να σκοράρει, όμως στο 84ο λεπτό έδωσε μία εξαιρετική πάσα στον Μούντρικ και αυτός δεν αστόχησε από τις παρυφές της μεγάλης περιοχής για να γράψει το 2-1, κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς.

Συνθέσεις

Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ) : Λούνιν, Κονόπλια, Ζαμπάρνιε, Ματβιένκο, Μικολένκο, Μπράζκο, Τσιγκάνκοφ (88′ Ταλοβιέροφ), Μαλινόφσκι (63′ Ζιντσένκο), Σουντάκοφ, Μούντρικ, Γιάρεμτσουκ (72′ Ντόβμπικ)

Ισλανδία (Όγκε Χαρέιντε): Βαλντίμαρσον, Θοράρισον (63′ Φίνσον), Γκρέταρσον, Ίνγκασον, Πάλσον, Θορστέινσον (87′ Έλερτσον), Τρόιστασον, Γκούντμουντσον, Γκούντμουντσον, Γκούντγιονσεν (64′ Όσκαρσον). Χάραλντσον (87′ Άντερσον)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected