Αθλήματα

Miami Open: Η Ριμπάκινα λύγισε την Σάκκαρη και πέρασε στα ημιτελικά (vids)

Η Έλενα Ριμπάκινα ήταν η νικήτρια στο “θρίλερ” του δεύτερου χρονικά προημιτελικού της ημέρας με τη Νο4 του ταμπλό να λυγίζει τη μαχητική Σάκκαρη με 7-5, 6-7(4), 6-4 μετά από δύο ώρες και 49 λεπτά παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ριμπάκινα χρειάστηκε συνολικά 5 match-points για να κάμψει την αντίσταση της Σάκκαρη, η οποία έσβησε τα 2 από αυτά στο 2ο set (στο οποίο η Σάκκαρη προηγήθηκε με 4-2), οδηγώντας τον προημιτελικό στο decider-set. Ουσιαστικά αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν το break της Ριμπάκινα στο 7ο game του 3ου set σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η Ριμπάκινα τελείωσε το ματς με 10 άσους (5 διπλά λάθη), κέρδισε το 77% των πόντων πίσω από το πρώτο service (48/62) και 50% στο δεύτερο (21/42), σημείωσε 3 winners περισσότερους από τη Σάκκαρη (35-32), αλλά και 2 αβίαστα λάθη λιγότερα (52-54), ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις συνολικά 16 ευκαιρίες για break.

Από την πλευρά της η Σάκκαρη είχε 4 άσους και 8 διπλά λάθη, κέρδισε το 69% των πόντων στο πρώτο service (48/70) και το 42% στο δεύτερο (23/48), ενώ είχε και 3/8 break-points. Ωστόσο, παρά την ήττα η Ελληνίδα τενίστρια από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο7 του κόσμου κερδίζοντας δύο θέσεις στην κατάταξη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να δείχνουν συνέπεια πίσω από το service τους, με τη Ριμπάκινα να αλλάζει τις ισορροπίες του set φτάνοντας πρώτη σε break παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. Η απάντηση της Σάκκαρη ήταν άμεση παίρνοντας πίσω το χαμένο της service μειώνοντας σε 4-3 και στη συνέχεια με love-game ισοφάρισε σε 4-4.

Ακολούθησαν από ένα hold για την κάθε παίκτρια (5-5) με τη Ριμπάκινα όμως να κατακτά τα επόμενα 2 games βρίσκοντας και δεύτερο break στο 12ο και καθοριστικό game και με 7-5 έκανε το 1-0 σε ένα set όπου η Σάκκαρη το τελείωσε με 19 αβίαστα λάθη και η Ριμπάκινα με 18!

Το 2ο σκέλος του προημιτελικού ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να φτάνει σε break (1-0), την Ριμπάκινα να απαντάει με δικό της break (1-1), αλλά την Ελληνίδα τενίστρια να σπάει και πάλι το service της Καζάκας κάνοντας το 2-1 και αμέσως μετά με εύκολο hold το 3-1, στο set στο οποίο η Ριμπάκινα πήρε τον πρώτο πόντο σε όλα τα service-games της Σάκκαρη.

Η Σάκκαρη διατήρησε το προβάδισμα (4-2) μετά από τα δύο holds που ακολούθησαν (ένα για κάθε παίκτρια) με την Ριμπάκινα να κατακτά τα επόμενα 3 games παίρνοντας προβάδισμα με 5-4. Η Σάκκαρη σέρβιρε για πρώτη φορά για να μεινει στο τουρνουά, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει και διπλό match-point (15/40)!

Ωστόσο, με εξαιρετικό service αλλά και σπουδαίες επιλογές έσωσε και τα δύο match-points κάνοντας ένα τεράστιο hold ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το set κρίθηκε στο tie-break, εκεί οπού η Σάκκαρη έδειξε περισσότερη υπομονή και ψυχραιμία και μετατρέποντας το 4/4 σε 7/4 κατέκτησε το set και ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο decider set η Ριμπάκινα βρήκε break στο 7ο game (4-3) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια παίρνοντας προβάδισμα με 5-3, ενώ στη συνέχεια είχε ακόμα δύο ευκαιρίες για match-point με τη Σάκκαρη να σβήνει το πρώτο με ένα αδιανόητο passing-shot και το δεύτερο με άσσο μειώνοντας σε 5-4.

Η Ριμπάκινα πήρε τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για τη νίκη με τη Σάκκαρη να κατακτά τον πρώτο πόντο με ένα εξαιρετικό χτύπημα στο wrong-foot (0/15) για να ακολουθήσουν 4 “βαριά” service από τη Ριμπάκινα (2 σερί άσοι) με την Καζάκα να φτάνει στη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί όπου την περιμένει η Βικτόρια Αζαρ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected