Αθλήματα

Ισπανία: Νίκη-θρίλερ για Παπαμιχαήλ και πρόκριση στα ημιτελικά

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ χρειάστηκε 2 ώρες και 52 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Σουηδής Καΐσα Βίλντα Χένεμαν, επικρατώντας με 6-1, 3-6, 6-4, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του ITF τουρνουά των 35.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην Τεράσα.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια και Νο260 του κόσμου, μετά τη Λάρνακα την περασμένη εβδομάδα, θα βρεθεί για 2η σερί φορά σε ημιτελική φάση σε 35άρι τουρνουά και μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό της περασμένης Κυριακής στην Κύπρο, καθώς στον ημιτελικό της Τεράσα θα αντιμετωπίσει τη Γαλλίδα Λουά Μπουασέ.

Το 1ο set άνηκε εξ’ ολοκλήρου στην Παπαμιχαήλ η οποία κατέκτησε τα πρώτα 3 games (3-0), με τη Χένεμαν να μειώνει σε 3-1, αλλά στη συνέχεια με 3 ακόμα σερί games η Παπαμιχαήλ έκλεισε το set με 6-1 σε 45 λεπτά.

Στο 2ο set η 31χρονη Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με break (1-0), η Χένεμαν απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στη συνέχεια με νέο break (4-2) και hold η Σουηδή πήρε προβάδισμα με 5-2 για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-3 κάνονας το 1-1.

Και στο 3ο set η Παπαμιχαήλ βρήκε πρώτη break (2-0) με την Χένεμαν να προσπαθεί να κάνει ό,τι στο 2ο σκέλος του αγώνα, παίρνοντας άμεσα πίσω το break (2-1) και στη συνέχεια με ένα ακόμα έκανε το 4-3. Ωστόσο, αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game της στο τουρνουά, με την Παπαμιχαήλ να βγάζει μεγάλη αντίδραση και με δύο breaks (4-4, 6-4) κι ένα hold ενδιάμεσα πήρε το ματς και την πρόκριση στα ημιτελικά.

Λίγο αργότερα η Παπαμιχαήλ επέστρεψε στο court για τον ημιτελικό στο διπλό εκεί όπου μαζί με τη Μαλτέζο Φραντσέσκα Κούμι ηττήθηκαν από τις Νο1 του ταμπλό Νίκα Ράντισιτς (Σλοβενία) και Ανίτα Βάγκνερ (Βοσνία) με 6-4, 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected