Διάφορα

12χρονη : “Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Θέλω να γίνω εισαγγελέας να κλείσω φυλακή όσουν με βίασαν”

Η 12χρονη μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Ηλία Μίχου και την αθώωση της μητέρας της, είπε στην αδερφή της, «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου».

Η μεγαλύτερη αδερφή της 12χρονης, που είχε πέσει θύμα βιασμού και μαστροπείας για ενάμιση χρόνο, μιλώντας στο Star, μετέφερε την πρώτη αντίδραση της αδερφής της, λέγοντας: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί επιτέλους η μαμά μου θα επιστρέψει στο σπίτι. Θέλω να γίνω εισαγγελέας για να μπορώ να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν».

Η 12χρονη ήθελε την αθώωση της μητέρας της. Τη ζητούσε με παρεμβάσεις της. Έλεγε «πού είναι η μαμά μου; Η μαμά μου είναι αθώα» και αποκαλούσε «τέρας τον Ηλία Μίχο».

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Ηλία Μίχο και τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό

Το δικαστήριο, παρά την ντροπιαστική πρόταση της εισαγγελέως, κήρυξε ένοχο τον 55χρονο Ηλία Μίχο για βιασμό. Ένοχος κρίθηκε για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), μαστροπεία, και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών και αθώος για εμπορία ανήλικου.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία.

Ένοχος κρίθηκε και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» για διακεκριμένη μαστροπεία και παιδική πορνογραφία, ενώ αθωώθηκε για την απόπειρα γενετήσιων πράξεων σε βάρος της ανήλικης.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι 16 κατηγορούμενοι που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή. Ένας εκ των κατηγορούμενων κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία, ενώ 6 κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου για τον Ηλία Μίχο και τη μητέρα της η 12χρονη, που εκείνη την ώρα ήταν στο σχολείο, ένιωσε ικανοποίηση αφού είχε επανειλημμένα πει ότι «η μαμά μου είναι αθώα» και «τέρας αυτός ο άνθρωπος».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μίχος είναι ένοχος για το αδίκημα του βιασμού με πλειοψηφία 5-2.

Είναι ομόφωνα ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Κρίθηκε ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφοριακών συστημάτων) κατά πλειοψηφία. Κρίθηκε ομόφωνα αθώος για εμπορία ανηλίκου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected