Κατηγορίες
Super League 2

Από τα καλύτερα ματς της σεζόν στο Σεραφίδειο, η ΑΕΚ Β “έκοψε” βαθμούς από την ΑΕΛ (photos)

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε η ΑΕΛ στο Σεραφείδειο και έτσι ο Λεβαδειακός (αγωνίζεται αυτή την ώρα με τη Νίκη Βόλου) αποκτά σημαντικό προβάδισμα τίτλου στον 1ο όμιλο της Super League 2.

Η ΑΕΚ Β ήταν ανυπέρβλητο εμπόδιο για τους “βυσσινί”, κόβοντας δύο βαθμούς στο 90+5′ με το γκολ του Τιεΐ. Το τελικό σκορ 3-3 φανερώνει πως το ματς ήταν εντυπωσιακό και μέσα στα top-5 της σεζόν!

Μπορεί η Θεσσαλική ομάδα να ήταν συγκριτικά καλύτερη, καθώς εκτός των τριών τερμάτων είχε δοκάρι, αρκετές ευκαιρίες, όμως η ομάδα του Νίκου Κούστα ήταν “πολύ σκληρή για να πεθάνει”!

Το φιλμ

Μόλις στο 5′ σε ωραία αντεπίθεση, ο Καλουτσικίδης έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Πεντρόσο που είχε προϋποθέσεις δε πρόλαβε. Ενώ στο 9′ ο Λαμαράνα εκτέλεσε φάουλ για την ΑΕΚ έξω αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από τα δοκάρια, άουτ.

Στο 10′ σε μια γρήγορη αντεπίθεση της ΑΕΛ ο Παπαγεωργίου έβγαλε αριστερά μέσα στην περιοχή στον Πεντρόσο ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ αλλά έκανε «τσαφ» και μπλόκαρε εύκολα ο Θεοχάρης, ενώ στο 24′ καλό σουτ του Παπαγεωργίου έξω από την περιοχή και στον άξονα, μπλόκαρε και πάλι ο Θεοχάρης. Στο 35′ η ΑΕΛ έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Σουτ του Πλέγα έξω από την περιοχή ο Θεοχάρης βρήκε με τα ακροδάκτυλα την μπάλα και με τη βοήθεια του δεξιού δοκαριού η μπάλα απομακρύνθηκε.

Το γκολ τελικά ήρθε. Και ήταν για την ΑΕΚ. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης έφτασε στην περιοχή της ΑΕΛ και από θέση μέσα αριστερά ο Μαχαίρας σούταρε η μπάλα κόντραρε και κατέληξε την απέναντι γωνία του Στέφανου Σουλούκου ανοίγοντας το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» (1-0).

Οι «βυσσινί» απάντησαν σχεδόν ακαριαία. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, οι παίκτες της ΑΕΛ κυριολεκτικά έκρυψαν την μπάλα από την αριστερή πλευρά και όταν αυτήν εμφανίστηκε, ο Κώστας Παπαγεωργίου από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Θεοχάρη για το 1-1.

Το γκολ αυτό έφερε έντονες αποδοκιμασίες από τους 500 φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζικά στο «Σεραφείδειο» με τον κ. Κατσικογιάννη να σφυρίζει την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και να επικρατεί μια αναστάτωση και μίνι σύρραξη πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως μπήκαν στα αποδυτήρια με καθυστέρηση περίπου 5 λεπτών.

Στο δεύτερο μέρος, ο Φοφονά με το καλημέρα απείλησε με ένα σουτ έξω από την περιοχή με τον Σουλούκο να πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνιά και να απομακρύνει σε κόρνερ. Ενώ η απάντηση της ΑΕΛ ήταν και πάλι ακαριαία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Χρυσόπουλος έκανε «τσαφ» και ο Πεντρόσο βγήκε απέναντι από τον Θεοχάρη σουτάροντας δυνατά με τον νεαρό πορτιέρο της ΑΕΚ να του λέει «όχι» με τις… τάπες!

Η ΑΕΛ είχε και στο 51′ με τον Πλέγα τρομερή ευκαιρία με σουτ που κόντραρε από το ύψος του πέναλτι με την ΑΕΚ να απειλεί από κόρνερ και κεφαλιά του Γιεμπόα που πέρασε λίγο άουτ!

Και τελικά το γκολ ήρθε. Από λάθος του Γεμπόα, ο Πεντρόσο πήρε την μπάλα και από τα όρια της περιοχής σούταρε σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Θεοχάρη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ για την ολική ανατροπή και το 1-2.

Στο 74′ σε παράλληλο γύρισμα του Ζίνι από αριστερά «καρδιοχτύπησε» η άμυνα της ΑΕΛ που για καλή της τύχη η μπάλα πέρασε απ’ όλους και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος. Δεν είχε όμως την ίδια τύχη και στο 76′ η νέα «κατεβασιά» του Ζίνι. Από λάθος του Πλέγα η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση τρεις εναντίον τριών και με τον Γιανναράκη να κάνει πίσω βήματα ο Ζίνι βρήκε χώρο και από τα όρια της μεγάλης περιοχής πλάσαρε τον Σουλούκο στην απέναντι γωνιά, στέλνοντας την μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ της ΑΕΛ για την ισοφάριση (2-2).

Ενώ στο 80′ ήταν ο Ζίνι και πάλι που αριστερά έκανε άνω-κάτω την άμυνα της ΑΕΛ και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και στα σώματα πριν περάσει ελάχιστα άουτ!

Γενικά, από τη στιγμή όπου ο Δερμιτζάκης άλλαξε τους Καλουτσικίδη και Κώστα Παπαγεωργίου με τους Θανάση Παπαγεωργίου και Θωμαΐδη στο 70′ η ΑΕΚ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης φτάνοντας τόσο στο γκολ της ισοφάρισης και δημιουργώντας παράλληλα πληθώρα ρηγμάτων κυρίως από τη δεξιά πλευρά της ΑΕΛ.

Τεράστια ήταν και η ευκαιρία του Ζίνι και πάλι που από τον άξονα αυτήν την φορά «τρύπησε» την άμυνα της ΑΕΛ και από θέση τετ -α-τετ πλάσαρε διαγώνια λίγο άουτ, για να έρθει στο 87′ ο Νίκος Βλιώρας ως από «μηχανής Θεός» να πάρει την ασσίστ του Παπαδόπουλου και να πλασάρει από θέση τετ-α-τετ σωστά τον Θεοχάρη (2-3).

Ο Κατσικογιάννης έδειξε έξι λεπτά επιπλέον χρόνου και παρά το γεγονός πως ο Παύλος Δερμιτζάκης άλλαξε μετά το 2-3 το σύστημα σε 5-4-1, αυτό δεν κράτησε την ΑΕΚ μακριά από το γκολ της εκ νέου ισοφάρισης που ήρθε στο 90+4′ με τον Τιεί.

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΚ Β (Νίκος Κούστας) : Θεοχάρης, Γεμπόα, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Κάτσικας (65′ Παυλίδης), Λαμαράνα (65′ Ρουκουνάκης), Φοφανά (65′ Γκολφίνος), Χριστόπουλος (75′ Τιεΐ), Μαχαίρας, Θεοδωρίδης (59′ Σαμπαντάνοβιτς), Ζίνι.

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης) : Σουλούκος, Καλουτσικίδης (70′ Παπαγεωργίου Θ.), Μαϊδανός (84′ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα, Νίνο (59′ Κοσονού), Πεντρόζο (84′ λ.τ. Βλιώρας), Παπαγεωργίου Κ. (70′ Θωμαΐδης), Μαυριάς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected