Κατηγορίες
Super League 2

Γκολ με το…τσουβάλι στο Σεραφίδειο!

Ισόπαλοι, αλλά αυτήν τη φορά με επιθετικό κρεσέντο (3-3), αναδείχθηκαν ΑΕΚ Β και Μακεδονικός για την 3η αγωνιστική των play off του 1ου ομίλου της Super League 2.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν δύο φορές, όμως το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ισόπαλο με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζίνι στο 90′.

Καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας, με τον Μακεδονικό να προσπαθεί να κλείσει αποτελεσματικά τους διαδρόμους και να παίξει έξυπνα με την μπάλα, τόσο σε αντεπιθέσεις όσο και γενικότερα στο χτίσιμο του παιχνιδιού του. Μάλιστα, στο 2ο μόλις λεπτό ο Μπουλάτοβιτς πάτησε πολύ επικίνδυνα στην περιοχή μετά την κάθετη πάσα του Παναγιωτούδη, όμως το πλασέ του μπλοκαρίστηκε από τον Γιαννούλη.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός είχε ωραία ενέργεια και άστοχο σουτ στο 19′, αμέσως μετά το ακυρωθέν γκολ του Θεοδωρίδη για οφσάιντ. Η ΑΕΚ Β προσπάθησε να απειλήσει με σουτ από τον Ζίνι, ενώ έχασε και μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Χρυσόπουλου από κόρνερ.

Τελικά, το σκορ άνοιξε στο 26′, με τον Μακεδονικό να αναπτύσσεται εξαιρετικά μετά από ανάκτηση κατοχής, τον Μπουλάτοβιτς να βρίσκει κάθετα τον Μελετίδη και τον τελευταίο να σπάει την μπάλα για τον Σιμόνι που την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Πάνω στο «μούδιασμα» των «κιτρινόμαυρων», οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Μπουκουβάλα να συνδυάζεται ωραία με τον Μπουλάτοβιτς από δεξιά και τον τελευταίο να κάνει το γύρισμα, με τον Ραμίρεζ να σουτάρει χλιαρά και τον Ζαφειράκη να σκοράρει στην επαναφορά από την απόκρουση του Αγγελόπουλου για το 0-2.

Το τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου ανήκε οπωσδήποτε στην ΑΕΚ Β που πίεσε, έχοντας στο διάστημα αυτό τα σουτ των Ζίνι και Τζούντα Γκαρσία. Στο 40′, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν σε καλή θέση εκτός περιοχής για εκτέλεση φάουλ, με τον Μαχαίρα να νικάει τον Γουναρίδη (1-2).

Μάλιστα, στο 43′ ο Ζίνι είχε δοκάρι σε προσπάθεια από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ΑΕΚ απείλησε με κοντινή κεφαλιά του Ραντόνια και τελικά ισοφάρισε με ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα στο 48′: ο Ζίνι βρήκε με υπέροχο τρόπο τον Θεοδωρίδη που έκανε κοντρόλ με το στήθος και εκτέλεσε στην κίνηση για το 2-2.

Πριν προλάβουν, όμως, να επενδύσουν στο μομέντουμ, οι γηπεδούχοι είδαν τον Μακεδονικό να παίρνει ξανά προβάδισμα: στο 51′ ο Σιμόνι ξέφυγε καταπληκτικά στην αριστερή πλευρά, προσπερνώντας τον Γεμπόα και ταλαιπωρώντας «κιτρινόμαυρους» αμυντικούς διανύοντας το μισό γήπεδο. Έπειτα, με ωραία συνεργασία με τον Ζαφειράκη, βρέθηκε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα και βρήκε τον ολομόναχο Ραμίρεζ που την έστειλε στα δίχτυα για το 2-3.

Ακολούθησε επίθεση διαρκείας για την ΑΕΚ Β, που έκλεισε τους «πράσινους» στο μισό γήπεδο και απειλούσε με σουτ κυρίως από ενέργειες του Ζίνι και Μαχαίρα αλλά και των Γκαρσία, Γκολφίνου. Ο Μακεδονικός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84′, όταν ο Μπουλάτοβιτς συνεργάστηκε πολύ όμορφα με τον Λεωνιδόπουλο αλλά πλάσαρε άστοχα από γωνία.

Τελικά, σε αντεπίθεση στο 90′, η ΑΕΚ Β κέρδισε πέναλτι σε σουτ του Γκολφίνου που χτύπησε στο χέρι του γυρισμένου με πλάτη Σαραγιώτη. Ο Ζίνι αξιοποίησε την ευκαιρία και σκόραρε για το 3-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

ΑΕΚ Β (Νίκος Κούστας) : Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Χρυσόπουλος (68′ Κοσίδης), Γεμπόα, Γιαννούλης (77′ Χριστόπουλος), Λαμαράνα (68′ Ρουκουνάκης), Σαμπανάτζοβιτς (77′ Παυλίδης), Ζίνι, Μαχαίρας, Τζούντα Γκαρσία (73′ Γκολφίνος), Θεοδωρίδης

Μακεδονικός (Στέλιος Μαλεζάς) : Γουναρίδης, Μπουκουβάλας, Πέδρο Λούκας (81′ Γρομητσάρης), Σαραγιώτης, Τσουκάνης (68′ λ.τ. Λυμπεράκης), Παναγιωτούδης, Μελετίδης (81′ Τσιλιγγίρης), Ραμίρεζ (59′ Λεωνιδόπουλος), Μπουλάτοβιτς, Ζαφειράκης (81′ Κουλούρης), Σιμόνι

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Λεβαδειακός 3 2 1 0 7 3 4 35
2 ΑΕΛ 3 0 3 0 6 6 0 28
3 ΑΕΚ Β 2 0 2 0 6 6 0 18
4 Νίκη Βόλου 2 0 1 1 1 3 -2 17
5 Μακεδονικός 2 0 1 1 4 6 -2 17

*με στοιχεία από το makedonikos.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected